Čtyři nuly a 11. místo pro Jessicu Jislovou v Anterselvě

19. ledna, 2024

Jen čtyři biatlonistky dnes v Anterservě sestřelily všech 20 terčů. Byla mezi nimi i Jessica Jislová, která bere ze zkráceného vytrvalostního závodu 11. příčku. Do nedělního hromadného startu ji doprovodí i 27. Markéta Davidová a 31. Tereza Voborníková.

Report

V Anterselvě dnes sice biatlonistkám tradičně svítilo sluníčko, ale občas přicházely na střelnici nárazy větru. Jessicu Jislovou to nijak neznervóznilo.

„Dělala jsem si z toho spíš legraci,“ usmívala se po závodě Jess. „Říkala jsem si, že se to nějak vyvine a není potřeba být vystrašená ještě předtím, než vystartuju. Snažila jsem se zhodnotit vítr, když jsem přijížděla na střelnici, a myslím si, že se mi to docela dařilo. Cvakala jsem jenom jednou a možná to ani nebyla potřeba. Asi jsem měla na podmínky i štěstí.“

Podívejte se, jak vypadala porada českých biatlonistek před závodem:

Jessica Jislová byla mezi 98 startujícími jednou ze 4 bezchybných biatlonistek. Švýcarce Leně Häckiové Großové 4 nuly přinesly životní vítězství, české reprezentantce 11. místo.

„Střelba mi tuhle sezóny nechutnala tolik jako dvě sezóny zpátky, takže jsem ráda, že jsem se dneska trochu srovnala a uklidnila. Čtyři nuly jsou vždycky super,“ dodala Jess, pro kterou to byl 19. čistý závod ve Světovém poháru.

Na trati (50. čas) se jí dnes nevedlo tolik jako jejím parťačkám. Markéta Davidová potěšila trenéry 8. běžeckým časem, Lucie Charvátová 16. časem a Tereza Voborníková 27. časem.

Dnes nejrychlejší Češka na trati

Markéta Davidová skončila 27. po tom, co zaváhala na každé položce. Na druhé ležce nechala dokonce dva netrefené terče.

„Běželo se mi dobře a Anterselva mi sedí, protože mi výška nedělá problém. Nejvíc mě mrzí ta dvojka na ležce, ale i tak se ve střelbě cítím o kousek líp než před pár dny,“ sdílela své dojmy Makula.

Tereza Voborníková obsadila s bilancí 0+1+1+1 31. příčku, Lucie Charvátová byla se střelbou 0+2+2+2 48.

Co to znamená?

Tereza Voborníková je po dnešním závodě 20. v hodnocení Světového poháru, Jessica Jislová 21. a Markéta Davidová 24. V nedělním hromadném startu tak budeme mít opět trojnásobné zastoupení. V Poháru národů dnes byly Češky osmé, celkově drží sedmou příčku.

Terezu Voborníkovou čeká v Anterselvě další hromadný start

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu jsou na programu mixy. Trenéři postaví dvojici Jessica Jislová a Vítězslav Hornig (start ve 12:55) a čtveřici Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska (14:45).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík