V Anterselvě zůstali 4 ženy a 3 muži. V jakých sestavách půjdou do mixů?

19. ledna, 2024

Po zkrácených vytrvalostních závodech se zúžila česká sestava pro Světový pohár v Anterselvě i navazující soustředění před mistrovstvím světa. Jak se to promítne do složení sobotních mixů?

Domů ve čtvrtek večer odcestovali podle plánu Mikuláš Karlík a Adam Václavík, které čeká mistrovství Evropy v Osrblí. Navíc se k nim připojil Jakub Štvrtecký.

„Nahrály tomu výsledky vytrvalostního závodu,“ vysvětluje trenér Michael Málek. „Kuba nepředvedl na střelnici to, co bychom si představovali. Původně jsme zvažovali, že pojede smíšenou štafetou, ale není ve střelecké pohodě. Na tréninku funguje velmi dobře. Střílí v rytmu, je v pohodě. Ale pak přijde závod a nejde to. Proto pojede na mistrovství Evropy. Má vyjetou nominaci na mistrovství světa, takže nebude pod tlakem. Samozřejmě bude chtít zajet co nejlepší výsledky, ale hlavně může zkusit přenést tréninkovou střelbu do závodů. Tady se mu to nepovedlo. Za tenhle trimestr absolvoval pouze čtyři starty a to je málo. Na Evropě ho čekají dva nebo tři závody. Může tam prodat, co umí. A když se mu to povede, tak ho to před mistrovstvím světa nabije.“

V Anterselvě tak zůstává Vítězslav Hornig, který absolvuje spolu s Jessicou Jislovou smíšenou štafetu dvojic. „Víťovi to v individuálu nechutnalo na trati, ale mohl by pomoct singl mix štafetě, která je hlavně o rychlé a přesné střelbě. Okruh 1,5 km tady není tak náročný. Věřím, že ho Víťa zvládne v pohodě,“ dodává Málek.

Smíšená štafeta se představí ve složení Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska, kterého chtěli trenéři pro změnu vyzkoušet na pozici finišmana.

Volno tedy bude mít Lucie Charvátová. Tým žen se bude v Anterselvě připravoval do 28. ledna, tým mužů do 30. ledna. Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě odstartuje 7. února smíšenou štafetou.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík