Smíšená dvojice v improvizované sestavě v Anterselvě 12.

20. ledna, 2024

Potřetí v řadě skončila česká smíšená dvojice ve Světovém poháru 12. Lucie Charvátová skvěle běžela, ale hůř střílela. Vítězslav Hornig to měl přesně naopak.

Report

Lucie Charvátová se o svém startu dozvěděla až ráno. Ze zdravotních důvodů nahradila Jessicu Jislovou, která se pokusí být dát dohromady na nedělní hromadný start.

Počasí bylo dnes parádní

Lucka potvrdila běžeckou formu, v konkurenci Norky Tandrevoldové a Francouzky Simonové byla na trati nejrychlejší. Na obou stojkách ovšem nechala jeden nesestřelený terč.

Naopak Vítězslav Hornig minul jediný terč, ale zase ztrácel na trati. Českou štafetu dovezl do cíle na 12. místě, minutu a 45 sekund za vítězným německým párem Vanessa Voigtová a Justus Strelow.

Skvělý střelecký výkon od Víti

„Myslím si, že to byl pro diváky napínavý závod. Takhle dlouho jsme naděje na dobrý výsledek v posledních singl mix štafetách nedrželi. Na poslední položce to se mnou šlo z kopce, to nebylo tak pozitivní, ale jinak ten závod byl velmi zábavný. Jelo se hodně rychle a z tohoto pohledu to bylo těžké na střelnici ustát,“ zhodnotila závod Lucka, které patřilo na jejích úsecích 16. a 9. místo. Víťa byl 9. a 11.

Lucka po předávce

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík