Markéta Davidová uzavřela Anterselvu 22. místem

21. ledna, 2024

Českým biatlonistkám závěrečný hromadný start v Anterselvě nevyšel podle představ. Nejvýš byla se šesti chybami 22. Markéta Davidová.

Report

Markétě Davidové a Tereze Voborníkové se dnes nedařilo na střelnici. Na čtvrtou střelbu přijížděly s bilancí 2+2+2. Davidová si zvedla náladu alespoň závěrečnou nulou, po které finišovala jako 22. Voborníková přidala další tři chyby a uzavřela startovní pole 30 elitních biatlonistek.

První kolo závodu

„Na trati se mi tu závodí dobře, ale šest chyb je to moc. Byly to moje chyby, takže jsem naštvaná hlavně na sebe,“ řekla po závodě Makula.

Na trati měla Markéta Davidová 15. čas

Jessica Jislová minula jediný terč při druhé střelecké zastávce, ale hůř běžela a skončila 24.

„Nejsem si jistá, proč se mi jelo tak špatně. Možná se první kolo jelo na mé poměry moc rychle a pak mě to stálo spoustu sil v dalších kolech. Ale za střelbu jsem hodně ráda. Jsem spokojená hlavně se stojkami, ty byly moc hezky provedené,“ potěšilo Jess.

Dojezd vyčerpané Jessicy Jislové

Hromadnému startu žen vládly Francouzky Julia Simonová a Lou Jeamonnotová. Předešlý hromadný start mužů zase vyhrál Nor Vetle Christiansen před svými parťáky Johannesem Dalem-Skjevdalem a Vebjørnem Sørumem. Český tým neměl při absenci Michala Krčmáře zastoupení.

Co to znamená?

Nejvýše postavenou Češkou v celkovém hodnocení Světového poháru zůstává 21. Tereza Voborníková. Těsně za ní jsou 22. Jessica Jislová a 24. Markéta Davidová.

Výsledkový servis

Příští závod

České biatlonistky zůstávají v Anterselvě na soustředění do 28. ledna, mužský tým stráví v Itálii ještě o dva dny více.

Závodní pauzu vyplní mistrovství Evropy v Osrblí, které začne 24. ledna vytrvalostními závody. Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě odstartuje 7. února smíšená štafeta.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík