V závodě smíšených dvojic na YOG 2024 Křížová a Neuhäuser na osmém místě

21. ledna, 2024

Další pěkný výsledek mají za sebou české naděje na Olympijských hrách mládeže v korejském Pchjongčchangu. V závodě smíšených dvojic doběhli Valerie Křížová a Jakub Neuhäuser na osmém místě mezi 30 startujícími páry. Vyhráli Francouzi před Němci a Nory.

Na prvním úseku (0+0 / 0+3) byla Valerie Křížová osmá, ve druhé části klesl Jakub Neuhäuser (0+1 / 0+3) na 10. pozici. Valerie (0+2 / 0+1) předvedla na třetím úseku druhý nejlepší čas a posunula českou dvojici na sedmé místo, pouze 1,7 sekundy za šestou Ukrajinou. Kuba bojoval se střelbou (0+3 / 1+3), ztratil jednu příčku, ale ve fotofiniši uhájil osmou pozici před Slovinskem.

Valerie Křížová při prosincovém nominačním IBU CER Cupu v NMNM

Pohledem trenéra

Tomáš Holubec

„S kolegou Marianem Málkem jsme tipovali náš tým na umístění mezi 6. a 10. příčkou, proto jsme s osmým místem spokojeni. Kluci mají opravdu těžkou konkurenci a jen čistá střelba je posune vysoko. Kubovi to zejména ve druhé části úplně nesedlo. Umí střílet lépe. Valča zajela suprově zejména svůj druhý úsek, kde měla druhý včas. Věřím, že před sprintem je to pro ni povzbuzení. Celkově dnes byly lepší podmínky než v sobotu. Nesněžilo, nefoukalo a my jsme navíc měli opravdu super lyže.“

Jakub Neuhäser je kvalitním střelcem, což potvrzuje i jeho startovní číslo z IBU CER Cupu v NMNM

Výsledkový servis

Závody smíšených dvojic – singly

Další program YOF 2024

Úterý 23. 1.

2:30 (SEČ) – sprint dorostenců na 7,5 km

5:30 (SEČ) – sprint dorostenek na 6 km

Tomáš Hermann

Tomáš Holubec a Tomáš Hermann