Vinklárková byla 11. na IBU Cupu v Arberu. Šestý muž zatím na MS nepojede

04. února, 2024

Dva solidní výsledky zajeli čeští biatlonisté na IBU v německém Arberu. Ve čtvrtečním sprintu skončil 15. Mikuláš Karlík a v sobotním sprintu si ještě lépe vedla 11. Tereza Vinklárková.

„V Arberu nám lilo, sněžilo i foukalo. Trať zůstala ještě v poměrně dobrém stavu, ale příjemné závodění to nebylo,“ popsal trenér B týmu žen Jiří Holubec podmínky v šumavském středisku.

Ve čtvrtek předvedl nejlepší výkon Mikuláš Karlík. Udělal sice dvě chyby vestoje, ale zároveň mu patřil 12. běžecký čas a celkově obsadil 15. místo.

Mezi ženami dosáhly na body 26. Tereza Vinklárková (1+2) a 35. Kristýna Otcovská (1+0). Vinklárkové se ještě víc povedl sobotní sprint, ve kterém brala se střelbou 1+1 11. místo. Opět tak za sebou nechala 39. Otcovskou (1+2).

„Vinky se postupně zvedá a druhý sprint zajela moc pěkně. Porovnání s Týnou je obtížné, protože ta tu měla o něco horší lyže,“ hodnotil výkony svých svěřenkyň Jiří Holubec.

Adam Václavík po 41. místě (3+1) v prvním sprintu tentokrát skončil 26. (1+2). Naopak Mikuláš Karlík (1+4) si pohoršil na 36. místo.

Šestý muž či šestá žena zatím na mistrovství světa nepocestuje. „Všech 10 nominovaných sportovců je zdravotně v pořádku a není teď důvod povolávat nikoho dalšího. Ostatní se budou připravovat v Jablonci nad Nisou a v případě potřeby je můžeme povolat do Nového Města na Moravě,“ řekl sportovním ředitel Ondřej Rybář.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík