Davidová chválila po sprintu neskutečné fanoušky. Mrzely ji chyby vestoje

09. února, 2024

Markéta Davidová byla nejúspěšnější z českých žen ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Mrzely ji ovšem dvě chyby, po kterých skončila 17. V cíli pochválila skvělé fanoušky, kterých dnes přišlo přes 26 tisíc.

Report

Fanoušci hnali české biatlonistky už od prvních metrů. Lucii Charvátovou vyhecovali tak, že na prvním mezičase vedla. V cíli pak přiznala, že start možná trochu přepálila.

Na nejlepší český výsledek dosáhla Markéta Davidová. Fanoušky dostala do varu čistou ležkou, vestoje ovšem nechala dva nesestřelené terče a obsadila 17. místo.

„Fanoušci jsou neskuteční. Na trati je to fakt masakr. Nechala jsem tam všechno, ale stojka mě mrzí,“ řekla Makula v cíli.

Ani její parťačky se nevyvarovaly chyb. Tereza Voborníková (2+0) skončila 32., Lucie Charvátová (1+2) 40. a Jessica Jislová (0+2) 48.

I druhé zlato bude putovat z Nového Města na Moravě do Francie. Co víc, za mistryní světa Julií Simonovou se seřadily tři její parťačky.

Co to znamená?

České biatlonistky dnes přidaly do Poháru národů 9. nejvyšší bodový součet. Celkově klesly na 8. místo za Rakušanky.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový šampionát pokračuje v sobotu od 17:05 sprintem mužů. Češi do něj vyjedou s těmito čísly: 27. Michal Krčmář, 54. Jakub Štvrtecký, 70. Jonáš Mareček, 93. Tomáš Mikyska

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík