Stíhačka před neskutečnými fanoušky vyšla 9. Davidové i 13. Voborníkové

11. února, 2024

Skvělí fanoušci pomohli českým biatlonistkám k velkým posunům ve stíhacím závodě na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Markéta Davidová poskočila na 9. místo a Tereza Voborníková na 13. místo.

Report

V Novém Městě na Moravě od rána pršelo, ale ani to neodradilo fanoušky, aby zcela zaplnili tribuny Vysočina Areny. A české biatlonistky dnes z jejich podpory hodně těžily.

„Mám toho zase plné kecky. Byl to zase těžký závod, ale lidi mě tady neskutečně hnali. Je to masakr,“ usmívala se v cíli Markéta Davidová.

Důvodem k úsměvu byl i její dnešní výsledek. Se střelbou 0+1+1+0 se posunula ze 17. místa až na 9. Na trati měla 10. nejlepší čas.

Dobře běžela i Tereza Voborníková, 18. nejrychlejší žena stíhacího závodu. Navíc minula jediný terč, ten úplně první. Startovala s číslem 32 a dojela 13.

„Jsem strašně šťastná, že se to dnes podařilo i na střelnici. A hlavně jsem měla tak skvělé lyže, že to dnes na trati šlo samo,“ pochválila Terka v rozhovoru pro ČT sport český servis.

V pořadí čistých časů byly dokonce v Top 10 obě české reprezentantky, 7. Tereza Voborníková i 8. Markéta Davidová.

Posun dnes zaznamenala také 42. Jessica Jislová (0+2+1+0). Nedařilo se Lucii Charvátové, která byla po střelbě 2+2+5 stažena ze závodu.

První místo ze sprintu i zlato z loňské stíhačky obhájila Francouzka Julia Simonová. Stříbro získala Italka Lisa Vittozziová a bronz další Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová.

Co to znamená?

Markéta Davidová je nyní 19. v žebříčku pro hromadný start, takže má prakticky jistou účast. Blízko je hromadnému startu i 27. Tereza Voborníková.

Výsledkový servis

Co to znamená?

Ženy pokračují v úterý vytrvalostním závodem od 17:10.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík