Jislová potěšila fanoušky v NMNM 12. místem

14. února, 2024

Svůj nejlepší závod na vrcholné akci zajela Jessica Jislová stylově v Novém Městě na Moravě. Ve vytrvalostním závodě minula jediný terč a je 12. ženou mistrovství světa.

Report

Na úterý, středu a čtvrtek vyhlásili pořadatelé v Novém Městě na Moravě školní dny. A i díky tomu se podařilo Vysočina Arenu opět velmi pěkně zaplnit.

Do závodu, který sledovalo přes 19 tisíc fanoušků, odstartovala se svým šťastným číslem 3 Markéta Davidová. Tentokrát ale trojka nezafungovala správně, byla totiž v kolonce chyb české reprezentantky.

Davidová střílela s bilancí 0+1+1+1. Nespadly jí kalibry a nejvíc ji mrzela chyba při poslední ráně. „Měla jsem ji odložit. Štve mě to. Jedničky nejsou špatné, ale v dlouhém závodě jsou moc,“ uznala Makula.

Lépe střílela Jessica Jislová. Udělala jedinou chybu na druhé střelecké zastávce a obsadila 12. místo. Na velké akci nikdy nebyla výš. V cíli si to náležitě užila a děkovala skvělým fanouškům.

„Jsem ráda, že tu bylo tolik fanoušků, kteří mě hnali dopředu. A ten dojezd do cíle je tu skvělý.“ pochvalovala si před kamerou ČT sport Jess. „Dneska si to všechno sedlo. Měla jsem i hodně fajn lyže.“

Na střelnici se dnes nedařilo 52. Tereze Voborníkové (1+1+1+2) a 71. Lucii Charvátové (2+2+2+1).

Čistá střelba dovedla k premiérovému titulu mistryně světa Italku Lisu Vittozziovou. Bez chyby závodem prošla i stříbrná Němka Janina Hettichová-Walzová. Na Julii Simonovou tentokrát zbyl bronz.

Co to znamená?

Markéta Davidová z 20. místa postupuje do nedělního hromadného startu. Tereza Voborníková je druhou náhradnicí.

Výsledkový servis

Příští závod

Ve středu v 17:20 jedou vytrvalostní závod muži. Mimo českou sestavu zůstává Jonáš Mareček, který ještě není úplně fit a trenéři ho chtějí pošetřit na štafety.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík