Bude se v zimě 2024 ještě v Česku závodit?

23. února, 2024

Nebývale teplá zima doprovázená dešťovými přeháňkami odplavuje sníh nejen z českých a moravský hor, ale také ruší a přesouvá tuzemské závody v biatlonu.

Co je v tuto chvílí zřejmé?  

Neuskuteční se Český pohár dorostu a dospělých v Letohradě (24. – 25. 2.), neproběhne ani Český pohár žactva v Harrachově (2. – 3. 3.). Zrušeno bylo i Mistrovství České republiky v biatlonu dorostu a dospělých v NMNM (15. – 17. 3.)

Co je ve hře?  

Ředitelé soutěží Českého poháru Jan Novák (žactvo) a Vlastimil Vávra st. (dorost a dospělí) ve spolupráci se sportovním ředitelem Vysočina Areny Vlastimilem Jakešem hledají řešení pro víkend 2. – 3. března.

„Pracujeme s variantou, že uspořádáme společné závody se společnou mázou pro žákovské kategorie M/W14-15, a dále pro kategorie dorostu a juniorů,“ říká Vlastimil Vávra.  Ani v dějisti úspěšného MS v biatlonu 2024 však nejsou optimální sněhové podmínky. „Každý den tady na Vysočině prší a teploty jsou neustále nad nulou. Sníh rychlé ubývá a třeba trestné kolo je takřka pod vodou,“ doplňuje Vlastimil Jakeš.

Rozhodnutí zde se společné klání žactva, dorostu a juniorů v NMNM uskuteční či nikoliv, padne nejpozději ve středu 28. 2. 2024.   

V příštím týdnu se také rozhodne o osudu Mistrovství ČR v supersprintu, které by měl 20. 3. hostit Jablonec nad Nisou.    

Propozice ČP žactva, dorostu a juniorů v NMNM 2.-3. března 2024

Tomáš Hermann

Foto: Marek Ambrož