Michal Krčmář vybojoval v Oslu 15. místo i hromadný start

01. března, 2024

Závodil po nemoci a stejně Michal Krčmář vybojoval na Holmenkollenu velmi dobré 15. místo. Jeho parťáci ho ale ve vytrvalostním závodě nenapodobili a po špatných střeleckých výkonech měli k bodům do Světového poháru daleko.

Report

Michal Krčmář prodělal po mistrovství světa virózu a několik dnů netrénoval. To se dnes projevilo na jeho výkonu na trati, i když 29. běžecký čas zase tak špatný nebyl.

Mnohem lepší to ale bylo na střelnici, kde nejzkušenější český reprezentant zapisoval bilanci 0+0+1+0. Celkově mu to stačilo na 15. místo.

Michal Krčmář v jednom ze sjezdů

„Nejsem úplně spokojený,“ hodnotil závod Bimbo. „S jednou chybou bych si představoval být výš. Na druhou stranu jsem dnes udělal maximum. Na trati to bylo trápení, takže jsem se maximálně koncentroval na střelnici, abych aspoň trochu ten výsledek zachránil. Se střelbou jsem spokojený.“

Dál už to ale bylo české střelecké trápení. Výsledková listina vypadala takto: 57. Tomáš Mikyska (2+2+0+1), 67. Vítězslav Hornig (3+1+0+0), 78. Mikuláš Karlík (3+2+2+0), 79. Jonáš Mareček (1+1+1+3)

Tomáš Mikyska dnes byl prvním startujícím

Kompletní stupně vítězů doma stylově zabrali Norové v pořadí Sturla Lægreid, Tarjei Bø a Vetle Christiansen.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení Světového poháru posunul na 27. místo. Do hromadného startu se probojoval na základě dnešního výsledku v Oslu. V hodnocení vytrvalostních závodů obsadil 19. místo, malý křišťálový glóbus získal Johannes Thingnes Bø.

Čeští muži dnes byli v hodnocení Národů až 14., celkově zůstávají na 9. místě a na 8. Slovince ztrácí 47 bodů.

Karlos dnes do Poháru národů nepřispěl

Výsledkový servis

Příští závod

Michala Krčmáře a dalších 29 mužů čeká hromadný start v sobotu od 15:20.

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda