Davidová na Holmenkollenu vedla, spokojenější ale nakonec byla Voborníková

02. března, 2024

Ještě před třetí položkou vedla hromadný start v Oslu Markéta Davidová. Po třech trestných kolech se ale propadla pořadím a nakonec dojela 12. Spokojenější tak v cíli byla osmá Tereza Voborníková, která předvedla nejlepší střelbu závodu.

Report

Dnes biatlonistky na Holmenkollenu netrápila mlha, ale zase pršelo.

Z českého tria závod nejlépe rozjela Markéta Davidová. A to tak, že se s bilancí 0+1 ve třetím kole probojovala až do samotného čela. První stojku na stavu číslo jedna ale nezvládla, minula tři terče. „Tlak jsem necítila. Myslím si, že tohle už mám v hlavě zvládnuté. Spíš jsem zase udělala špatně polohu,“ hledala Makula příčiny střeleckého nezdaru. I tak finišovala jako 12. Celkových 5 chyb kompenzovala 7. běžeckým časem.

Makula v cíli

Tereza Voborníková se zase dneska opírala o dobrou střelbu. Co dobrou, nejlepší ze všech. Minula jen jednou při třetí střelecké zastávce a mohla se radovat z 8. místa. Jde o její čtvrtý nejlepší výsledek v kariéře a nové maximum v hromadných startech.

„Celý závod jsem myslela na to, že je mi strašná zima. Ale mně se kolikrát střílí líp, když ty prsty necítím. Na trati by to určitě mohlo být lepší, ale jsou to tu pro mě krásné výsledky,“ připomněla Terka i 5. místo z vytrvalostního závodu. „A po dnešku mám Holmenkollen ještě o kus víc ráda a těším se na zítřejší štafety.“

Terka a v pozadí skokanský můstek na Holmenkollenu

Třetí z českých reprezentantek Jessica Jislová nestačila soupeřkám na trati a navíc musela na čtyři trestná kola. „Nebyl to můj den na trati, snažila jsem se s tím poprat a jsem ráda, že aspoň poslední stojka byla za nula, že jsem se nezdržovala dalšími metry navíc,“ řekla 28. biatlonistka elitního masáku.

Dnešní dojezd Jess

Podruhé v kariéře dnes zvítězila Švýcarka Lena Häckiová-Großová, kterou na pódiu doplnily Francouzky Julia Simonová a Lou Jeanmonnotová.

Co to znamená?

České biatlonistky se aktuálně seřadily v celkovém hodnocení Světového poháru za sebou v pořadí 19. Tereza Voborníková (280 bodů), 20. Markéta Davidová (239 bodů) a 21. Jessica Jislová (229 bodů).

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda