Krčmář v hromadném startu bojoval se soupeři i bolestí zad

02. března, 2024

Dojížděl s velkými bolestmi zad, ale stejně Michal Krčmář v elitním hromadném startu na Holmenkollenu porazil 7 soupeřů.

Report

Od prvního kola bylo na Michalu Krčmářovi znát, že se na trati necítí dobře. „Vrátila se mi bolest zad. Dojížděl jsem s extrémní bolestí,“ vysvětloval pak.

Balík biatlonistů po startu

Na střelnici si ovšem vedl dobře, minul jen dva terče na první stojce. S 28. běžeckým časem to ale nestačilo na lepší než 23. místo.

Finiš českého reprezentanta

„Je to pro mě boj. Po tom, čím jsem si letos prošel, nejsem v optimálním rozpoložení. Ale už je konec sezóny, posledních pár závodů, tak musí jít člověk i přes bolest. Na druhou stranu se pořád dokážu pohybovat mezi 30 nejlepšími na světě, takže se to snažím brát pozitivně. Určitě půjdu do zbylých závodů naplno a budu bojovat,“ ujistil fanoušky Bimbo.

Norské fanoušky včetně přítomného krále potěšil vítězstvím Sturla Lægreid. Stříbro získal loučící se Benedikt Doll a životní bronz Švéd Jesper Nelin.

Michal Krčmář za pozdějším vítězem Sturlou Lægreidem

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení posunul na 26. místo. Nyní ztrácí 20 bodů na 25. příčku Romana Reese, která by mu zaručovala účast v závěrečném masáku sezóny v Canmore.

Výsledkový servis

Příští závod

Na závěr Světového poháru v Oslu se jedou mixy. Ve 12:45 začnou dvojice včetně té české ve složení Jessica Jislová a Jonáš Mareček. Ve 14:45 vystartuje i čtveřice Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska.

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda