Osudu navzdory. Bronzová stíhačka Terezy Vinklárkové v IBU Cupu!  

02. března, 2024

Nebylo to pro ni dosud povedená sezóna. Vypadla z týmu pro Světový pohár, trápilo ji zdraví a když už se dostávala do formy, ne a ne se trefit. Vyšlo to až v sobotu 2. března. Ve stíhacím závodě IBU Cupu v rakouském Obertilliachu vybojovala Tereza Vinklárková třetí místo! Přitom na trať vybíhala až z 19. pozice.

Pěkné představení má za sebou také Kristýna Otcovská, jež obsadila 11. příčku.

Jak si vedli další Češi?

V závodě žen na 10 km doběhla juniorka Svatava Mikysková na 50. místě. Eliška Václavíková byla dostižena o kolo. V závodě mužů skončil Adam Václavík 30. a junior Daniel Malušek obsadil 49. pozici.    

Poděkování lyžím a servisu!

Pohledem závodnice

Tereza Vinklárková

„Už před závodem jsem se cítila dobře. V samotné stíhačce se mi pak podařilo na nic nemyslet. Prostě jsem jen závodila a dělala, co jsem dělat měla, zejména na střelnici. Navíc jsme měly super lyže. Úplně v pohodě jsem se držela třeba Norek. Samozřejmě bych to ráda zopakovala, ale ještě neumím tu hlavu vypnout na povel. Už poslední týdny jsem cítila, že se forma vyvíjí správným směrem a jsem šťastná, že se to dnes potvrdilo. Z medaile mám velkou radost, znamená to pro mě víc než pár bodů ze Světového poháru. Navíc si myslím, že kdo uspěje v IBU Cupu, může se pak prosadit právě i ve svěťáku. Po všech zdravotních trablích je tento výsledek pro mě velkou motivací do další práce. Těším se na ni.“   

Výsledkový servis        

Stíhací závod žen 10 km

Analýza

Stíhací závodu mužů

Analýza

Další program

Neděle 3. 3.

10:30 – smíšené mix štafety (W+M) – startovka  

13:30 – smíšené singl štafety (W+M) – startovka

Tomáš Hermann

Foto: Jaroslav Svoboda a IBU Pool – H. Deubert