Jislová a Mareček vyrovnali druhý nejlepší český výsledek v singl mixu

03. března, 2024

Bez trestného kola z toho mohl být ještě lepší výsledek, ale i tak Jessica Jislová a Jonáš Mareček vyrovnali ve smíšené štafetě dvojic druhý nejlepší český výsledek. Na Holmenkollenu jim k tomu stačilo 9. místo.

Report

První úsek Jessicy Jislové mohl být perfektní, pokud by trefila i desátý terč. Potřebovala na něj dva náhradní náboje, což znamenalo 10. místo.

Krátce po startu

Ztrátu dalších pár sekund ještě zapříčinil pád před předávkou. „Dneska to bylo buď ledovaté, nebo trochu hluboké. Když jsem chtěla najet vedle Belgičanky, tak se mi špička lyže zadrhla o sníh a udělala jsem takovou neelegantní otočku. Pár vteřin mě to asi stálo, ale nebylo to nic katastrofálního,“ vysvětlovala později Jess.

Tady je ta otočka před předávkou

Jonáš Mareček na druhém úseku využil pět náhradních nábojů a po stojce bohužel musel i na jedno trestné kolo.

Jony odjíždí ze střelnice

Jessica Jislová znovu vyjela do závodu ze 13. místa, ale po čisté střelbě předávala už jako 9. Byla pátá nejlepší na třetím úseku.

„Mrzí mě ta první stojka. Když už se v tomhle závodě udělá chyba, tak je důležité to co nejrychleji dobít. Jinak jsem dneska spokojená. I na trati jsem se cítila celkem fajn.“

A poslední úsek se mnohem lépe povedl i Jonáši Marečkovi. Dobíjel už jenom dvakrát a udržel 9. místo.

Tady už český reprezentant úspěšně dobil

„Měl jsem dneska mnohem větší očekávání, ale nepovedla se mi hned první ležka. Pak jsem to chtěl dohnat na stojce a nepovedlo se mi to ještě o to víc,“ hodnotil závod Jony.

V těsném finiši dnes zdolal Nor Christiansen Švéda Samuelssona. Třetí Finové si dojeli pro první štafetovou medaili od roku 1999.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda