Hromadné závody pro 60 startujících završily sezónu IBU Cupu. Adam Václavík 12. v Obertilliachu

09. března, 2024

Byl to vrchol sezóny IBU Cupu. Hromadného závodu pro 60 startujících v Obertilliachu se zúčastnili nejlepší v žebříčku této soutěže a nejúspěšnější z předchozích klání finálového kola v Rakousku. To samozřejmě platilo pro obě kategorie. Z pětice českých startujících si vedl nejlépe zkušený Adam Václavík – na úvodním snímku – (2+1+1+2), který navzdory šesti chybám na střelnici vybojoval pěkné 12. místo, a to i díky 9. běžeckému času.    

Daniel Malušek

Jak si vedli další Češi?

Opět potěšil junior Daniel Malušek (0+0+0+2), jenž teprve až po závěrečné položce závodu na 12 km vypadl z boje o elitní patnáctku, ve které se od první položky držel. Dan proběhl cílem na 22.místě. Jen dvě příčky za ním protnul metu druhý z juniorů Luděk Abrahám (1+2+1+2).

Na 9 km dlouhé trati žen obsadila Tereza Vinklárová (0+2+2+0) 30. pozici. Eliška Václavíková (2+1+1+2) skončila n 59. příčce.   

Luděk Abrahám

Pohledem trenérů

Jiří Holubec (ženy)

„Není moc co hodnotit.  Čtyři chyby, jsou čtyři chyby, proto Terka neskončila výš. Oceňuji, jak zvládla závěrečné kolo, ve kterém předběhla pět soupeřek. Umístění Elišky odráží její výkonnost v průběhu sezóny.“

Tereza Vinklárková

Aleš Ligaun (muži)

„Všichni kluci skončili vysoko. To je potěšující. U Adama mám radost, že se přesvědčil, že na této úrovni může dobře závodit. Pokud se zastavím u střelby, šest chyb je samozřejmě hodně. Přišlo mi, že dnes Adam nebyl na střelnici úplně koncentrovaný, protože se jednalo o takové až hloupé chyby… Dan se závod od závodu adaptoval na tempo IBU Cupu. Dosáhl tady jak na dobré výsledky, tak získal řadu zkušeností. Luděk má za sebou nesmírně náročný program s cestováním z Estonska do Rakouska. Dnes už byl plně aklimatizovaný a ukázal, že jako junior se již v soutěži IBU Cupu zabydlel.“          

Adam Václavík

Výsledkový servis

Hromadný závod „60“, ženy 9 km

Analýza

Pořadí IBU Cupu

Hromadný závod „60“, muži 12 km

Analýza

Pořadí IBU Cupu

Eliška Václavíková

Tomáš Hermann

Foto: Hynek Škrabal