Povedená stíhačka v Soldier Hollow: Davidová 9. a Voborníková 12.

10. března, 2024

I závěr Světového poháru v Soldier Hollow českým biatlonistkám vyšel. Markéta Davidová útočila ve stíhacím závodě minimálně na Top 6, ale po chybě při posledním výstřelu skončila 9. Tereza Voborníková dojela se čtyřmi nulami 12.

Report

V USA se v noci posunoval čas o hodinu dopředu a start stíhacího závodu žen byl navíc naplánován už na 10:00 místního času. Což mělo podle Markéty Davidové vedle brzkého vstávání i jednu výhodu. „Určitě to dnes bylo nejlepší lyžování. Trať nám vydržela zmrzlá.“

Na zmrzlé trati to Makule dobře odjíždělo, patřil jí 7. běžecký čas. Po druhé čisté ležce se posunula už na 6. místo. Vestoje pokaždé nechala jeden nesestřelený terč, u čtvrté položky ten úplně poslední.

Česká reprezentantka se tím určitě připravila o umístění v Top 6, ale s 9. místem a hlavně se svým výkonem byla spokojená. „Bavilo mě to. Celou dobu jsem měla s kým jet a navíc mi to tam i padalo,“ těšilo Makulu.

Pro Markétu Davidovou je Soldier Hollow 14. středisko, ve kterém dokázala zajet Top 10. Do sbírky jí chybí už jen Ruhpolding a Pchjongčchang.

Tereza Voborníková dokázala počtvrté v sezóně odstřílet čistě, což jí dnes zaručilo výborné 12. místo. Další body si připsala i 27. Lucie Charvátová (0+1+2+1), naopak 44. Jessica Jislová (3+1+0+0) své bodové konto nerozšířila.

V napínavém finiši porazila Francouzka Lou Jeanmonnotová Italku Lisu Vittozziovou. Třetí dojela další Francouzka Julia Simonová.

Co to znamená?

Tereza Voborníková se posunula v celkovém hodnocení Světového poháru už na 16. místo. Markéta Davidová je 20., Jessica Jislová 22. a Lucie Charvátová 38.

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonistky začnou Světový pohár v Canmore sprintem ve čtvrtek v 17:40 našeho času.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík