Ve sprintu v Soldier Hollow bodovali Krčmář a Štvrtecký

10. března, 2024

Dva muži na bodech a třetí ve stíhačce. Taková je česká bilance ve sprintu v Soldier Hollow, ve kterém byl nejvýš 30. Michal Krčmář

Report

Po páteční skvělé štafetě byl Michal Krčmář ve sprintu na trati k nepoznání. Zaznamenal až 47. běžecký čas se ztrátou minuty a půl na nejlepší.

„Včera jsem jel fantastický závod a dneska jsem se necítil o nic hůř. O to víc mě to štve. Měl jsem jiné lyže než včera. Nehledal bych příčinu v máze, ale spíš ve výběru lyží. Když se podíváme třeba na Kubův běžecký čas, tak si myslím, že to nebylo špatné. Můj odstup na něj ale standardní nebyl,“ mrzelo Bimba, který v porovnání se soupeři dobře střílel (1+0), ale obsadil až 30. místo.

Na trati to nebylo dobré

Jakub Štvrtecký měl na trati 24. nejlepší čas a minul dva terče při střelbě vestoje. To mu stačilo na body za 33. příčku. „V půlce druhého kola mi došlo a vestoje už jsem se snažil jenom něco trefit. Nadmořská výška je tu cítit,“ hodnotil závod Kuba.

Kuba zdolává jeden z přechodů

Na střelnici 100%, ale na trati pomalý byl Vítězslav Hornig. Z 60. místa alespoň prošel do nedělní stíhačky. „S postupem do stíhačky jsem spokojený. Jsem rád, že se mi povedlo vynulovat sprint. I na trati jsem se cítil líp než včera, ale běh může být určitě lepší,“ ví Víťa.

Víťa na trati ztrácel

Závod se vůbec nepovedl 82. Mikuláši Karlíkovi (3+1) a 97. Jonáši Marečkovi (3+2).

První výhru v kariéře slavil Francouz Eric Perrot před svým parťákem Emilienem Jacquelinem a Norem Johanem-Olavem Botnem, který zase poprvé vystoupal na pódium.

Co to znamená?

Čeští muži dnes byli v hodnocení Poháru národů devátí a celkově poskočili na osmé místo. Slovince za sebou před závěrečným sprintem nechávají o 34 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Muži pojedou závěrečný sprint v Soldier Hollow v neděli od 18:50.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík