Nejlepší okamžiky sezóny 2023/24

29. března, 2024

Co nám udělalo v sezóně 2023/24 radost? Třeba životní výsledky Terezy Voborníkové a Tomáše Mikysky, sedm medailí mládežnických reprezentantů nebo mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Skvělou organizaci a atmosféru chválil celý biatlonový svět.

Proto bychom chtěli poděkovat všem fanouškům, lidem kolem Českého biatlonu a partnerům, kteří zajišťují našemu sportu špičkové zázemí.

A teď si pojďme projít to nejlepší z uplynulé sezóny.

Voborníková mezi nejlepšími

Tereza Voborníková se ve 23 letech postarala o nejlepší český výsledek ve Světovém poháru. Ve vytrvalostním závodě v Oslu skončila pátá a ještě si tak o jednu příčku vylepšila své loňské maximum.

Mikyskův comeback

Po těžkém zranění kolene se Tomáš Mikyska dokázal skvěle vrátit. Na domácím mistrovství světa potěšil fanoušky 10. místem v individuálu.

Charvátová opět v Top 10

Po přeřazení do B týmu zažila Lucie Charvátová jednu z nejlepších sezón. Ve sprintu v Ruhpoldingu si vyjela dokonce 8. příčku.

Junior uspěl mezi muži

Luděk Abrahám patřil ještě mezi juniory, ale prosadil se i mezi dospělými na IBU Cupu. Jeho 6. místo ve sprintu v Idre Fjäll bylo nečekané.

Vinklárková na pódiu

Závěr sezóny si hodně zpříjemnila Tereza Vinklárková. Na IBU Cupu v Obertilliachu si ve stíhačce doběhla pro životní třetí příčku.

Bronzové štafety

Nejprve uspěla smíšená štafeta na zimní olympiádě mládeže a pak i na dorosteneckém mistrovství světa. Světový bronz slavily také dorostenky.

Největší sběratelka medailí

Sedmnáctiletá Ilona Plecháčová ovládla na zimní olympiádě mládeže vytrvalostní závod a ve stejné disciplíně brala stříbro na dorosteneckém mistrovství světa.

Další úspěch pro Mikyskovi

Svou první medaili získala mladší sestra Tomáše Mikysky Svatava. Stala se juniorskou vicemistryní Evropy v hromadném startu.

Bronzová Mikolášová

Heda Mikolášová byla součástí všech tří bronzových štafet a stejný kov získala i ve vytrvalostním závodě na mistrovství Evropy juniorek.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík, Jaroslav Svoboda, Tomáš Bláha, Igor Stančík, Soňa Niková