Jak přihlásit smíšené štafety dvojic na Mistrovství ČR D+D ve Vysočina Areně?

18. února, 2019

Kvapem se blíží Mistrovství České republiky v biatlonu pro kategorie dorostu a dospělých. Šampionát v Novém Městě na Moravě se uskuteční už ve dnech 21. – 24. února 2019. Na programu budou nejprve štafety smíšených dvojic, poté následujíc sprinty a stíhací závody. Vraťme se ještě ke štafetám dvojic, které domácí mistrovství v pátek 22. 2. otevřou.

 

„Oproti minulým rokům budou na letošním českém šampionátu startovat kategorie M16+W16, tedy mladší dorost, jako samostatná kategorie,“ upozorňuje Vlastimil Vávra, ředitel soutěží dorostu a dospělých Českého poháru. Štafetové závody dvojic se tedy v rámci MČR odehrají ve čtyřech kategoriích: M+W16, M+W19, JM+JW a M+W.

Zásadní otázka zní: Bude možné postavit štafetu ze závodníků dvou různých klubů? Odpověď je ANO. Jasně o tom hovoří pravidlo Českého svazu biatlonu Přílohy F 4.4 Ustanovení pro štafetový závod: Ve štafetovém závodě startují klubové štafety, které mohou být doplněny maximálně o jednoho člena s jinou klubovou příslušností. „Toto pravidlo uplatňujeme i pro smíšenou štafetu dvojic, tudíž je složení štafety závodníků ze dvou klubů možné,“ potvrzuje předseda STK Michal Zicháček.

 

Další informace naleznete v Pokynech pro soutěže ČP v biatlonu 2018/19.

 

Jak štafetu do mistrovského závodu přihlásit?
Výpočetní skupina Českého svazu biatlonu ve spolupráci s ředitelem soutěží dorostů a dospělých Českého poháru připravila speciální přihlašovací tabulku. „Odkaz na tabulku bude zaslán trenérům e-mailem do úterý 19. 2. 10:00 na základě přihlášek v evidenci,“ vysvětluje Ivo Malý z výpočetní skupiny.

 

Postup vyplnění přihlašovací tabulky:
Přihlášky ke štafetovému závodu vyplňujte do sdílené tabulky do záložky “Seznam štafet”. Závodníky vybíráte ze seznamu závodníků s právem startu. V záložce “Seznam závodníků + kontrola” si můžete zkontrolovat, jestli není závodník vybrán dvakrát, případně, kteří závodníci ještě nejsou ve štafetě. Neupravujte prosím štafety jiných klubů! Pokud vám chybí závodník nebo závodnice do štafety, oslovte nejprve trenéra vybraného klubu, než závodníka či závodnici do štafety vložíte.

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík