Češi se ve stíhačce v Oberhofu posouvali: Štvrtecký skončil 35. a Žemlička 49.

09. ledna, 2021

Dvojici českých reprezentantů vyšla stíhačka v německém Oberhofu. Jakub Štvrtecký si dojel pro první body v sezóně za 35. místo a pro Milana Žemličku je 49. příčka nejlepším výsledkem ve Světovém poháru.

Report

Na devátý pokus to vyšlo. Jakub Štvrtecký se dnešní stíhačce dočkal prvních bodů do Světového poháru v sezóně. Se střelbou 1+0+0 přijížděl na závěrečnou stojku jako 30. Udělal sice dvě chyby, ale trestné kolo bylo v docela velké permanenci, a tak si tolik nepohoršil.

Štvrtecký finišoval jako 35. V závěrečném kole měl 10. běžecký čas, celkově 20. V pořadí čistých časů ve stíhačce byl 28.

Kuba má v Oberhofu běžeckou formu

Dobrý závod má za sebou Milan Žemlička. S bilancí 1+1+0+0 odjížděl ze střelnice jako 52. a v závěrečném kole si polepšil na 49. příčku. To je jeho nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře.

Žemla poskočil o osm míst

Stejně jako včera obsadili první tři pozice Norové. Tentokrát v pořadí první Sturla Lægreid, druhý Johannes Dale a třetí Tarjei Bø.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT sport

Co to znamená?

Michal Krčmář se i přes druhou absenci drží ve Světovém poháru na 22. příčce. Ondřej Moravec je 29. a Jakub Štvrtecký se dnes zařadil na 68. příčku.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 35 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 17 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Oberhofu pokračuje v neděli. V 11:30 se jede smíšená štafeta a ve 14:40 závod smíšených dvojic.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík