Štafetu žen v Östersundu pojedou Jislová, Puskarčíková, Davidová a Charvátová

04. prosince, 2021

Trenér Egil Gjelland dá v první štafetě sezóny šanci osvědčené čtveřici. Rozbíhat bude Jessica Jislová, po ní se na trať vydají Eva Puskarčíková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová.

V Östersundu bodovalo všech pět českých biatlonistek. Lucie Charvátová (8 bodů) je v celkovém pořadí nejníž, ale v nominaci pro štafetu dostala přednost před Terezou Vinklárkovou (12 bodů).

„Mluvil jsem po stíhacím závodě s Terezou Vinklárkovou a cítila se unavená. Bylo to vidět i na trati. Musíme přemýšlet i směrem do budoucna. Ve štafetě dostane šanci Lucie Charvátová. Víme, čeho je schopná, když se trefí. Musíme doufat a předvést to nejlepší, čeho jsme schopní,“ říká trenér žen Egil Gjelland

Norského kouče těší zvyšující se konkurence v jeho týmu. „Je velmi dobré, že se bojuje o místa v týmu. Navíc máme v IBU Cupu Terezu Voborníkovou, která tam předvádí velmi dobré výkony. Dnes i skvěle běžela,“ zmínil Gjelland českou juniorku, která dnes v hromadném startu v Sjusjøenu zazářila devátým místem a osmým běžeckým časem. 

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík