Čeští muži vybojovali v Anterselvě 6. příčku

22. ledna, 2023

Jak se dobře naladit na mistrovství světa? Třeba šestým místem ve štafetě, které dnes v Anterselvě vybojovali čeští muži.

Report

Michal Krčmář vlétl do štafety tradičně s velkou chutí. „Lyže vypadají dobře,“ poznamenal u trati stojící Jiří Holubec, když viděl českého reprezentanta na čele balíku.

Bimbo šel hned po startu dopředu

Ležku zvládl Bimbo skvěle, vestoje musel dvakrát dobíjet a klesl na 9. příčku. V posledním kole ukázal, že je bojovník, a prodral se až na druhé místo. Stejně jako před týdnem v Ruhpoldingu. „Dobrá práce,“ pochválil ho Matt Emmons.

Předávka z druhého místa

Už to vypadalo, že Tomáš Mikyska na své první ležce přestřílí soupeře. Minul ovšem poslední terč a dobil až napodruhé.

Dvakrát dobíjel Mikys i vestoje. V posledním kole mu navíc docházely síly a na předávku dorazil jako 10. V těsném dosahu bylo 7. místo.

Stoupající Mikys

Adam Václavík od prvních metrů potvrzoval vysokou běžeckou formu a utvořil dvojici se Švédem Ponsiluomou. Po jednom rychlém dobití vleže jel šestý.

Vestoje udělal Adam dvě chyby, ale opět je zvládl napravit. V závěru statečně bojoval s Ponsiluomou a předával jen těsně za ním, jako sedmý. Na svém úseku byl čtvrtý nejlepší a třetí nejrychlejší.

Dnešní kamarádi na trati, Adam Václavík a Martin Ponsiluoma

Velmi dobře začal i Jakub Štvrtecký. Vleže trefil pět z pěti a přiblížil se na štafety před sebou. Vestoje úspěšně napravil jednu chybu a odjížděl tři sekundy za šestým Švýcarem Finellem.

V posledním kole byl Kuba ze všech nejrychlejší a vyhlášeného švýcarského běžce udolal. Na čtvrtém úseku obsadil český reprezentant čtvrté místo.

Kuba děkuje skvělým fanouškům

Podle očekávání vyhráli Norové, a to téměř o minutu před Francouzi. Třetí dojeli už s více než dvouminutovým odstupem Němci.

Pro české biatlonisty je šesté místo druhým nejlepším výsledkem v sezóně a nejlepším výsledkem v Anterselvě od roku 2015.

Co to znamená?

Čeští muži se posunuli v Poháru národů na šesté místo. Páté Švýcary stáhli na rozdíl 69 bodů. V hodnocení disciplíny jsou osmí, ale jen šest bodů za pátými Finy.

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonisty teď čeká příprava na mistrovství světa, které začne v německém Oberhofu 8. února smíšenou štafetou.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík