Nové jméno v českém týmu: Eva Kristejn Puskarčíková

06. května, 2019

První květnová sobota přinesla velkou biatlonovou svatbu. Své ano si v Janově nad Nisou řekli současná česká reprezentantka Eva Puskarčíková a bývalý český reprezentant Lukáš Kristejn. Byla to biatlonová svatba se vším všudy – tedy i se sněhem.

To Eva s Lukášem při plánování květnového termínu úplně nečekali. „Ráno to vypadalo, že bude celkem dobře. Hodinu před obřadem nám začalo pršet. Postupem času se déšť proměnil ve sníh, což vlastně byla pozitivnější zpráva. Docela jsem promrzla a spousta lidí asi taky. Ale bylo to krásné. Nás hřála láska, mládí a přátelství všech okolo,“ usmívá se nyní již Eva Kristejn Puskarčíková. Obřad i přes chladné počasí konal venku, až po něm se svatebčané přesunuli do horské chaty Tesanka mistra světa v biatlonu Romana Dostála.

A jak to bylo s tou biatlonovou svatbou? „Během dne nikdo nevyslovil slovo biatlon. Krom pár srandiček a her, které si na nás vymysleli. To by nebylo jen tak, kdyby nám tam nedali nějaký sjezd na lyžích,“ popisuje česká biatlonistka a pokračuje: „Dostali jsme lyže, na kterých byla přimontována kolečka a také měly dvoje vázání. Takže jsme jeli s Lukynem společně překážovou dráhu. Jelo se i z kopečka, takže si ze mě dělali srandu, že se konečně naučím i sjíždět.“

Zajímavý byl také příjezd ženicha. „Lukáš je vášnivý motorkář, stejně jako spousta lidí z biatlonu. Takže přijel na svatbu na motorce v doprovodu kamarádů,“ prozradila Kristejn Puskarčíková. Motorkářský gang měl pod dohledem sportovní ředitel Českého svazu biatlonu Ondřej Rybář.

K sňatku oběma biatlonistům na sociálních sítích gratulovali třeba Lisa Vittozziová, Sebastian Samuelsson, Paulína Fialková, Dominik Windisch, Lisa Hauserová, Weronika Nowakowská nebo trenér Norů Siegfried Mazet.

Po svatbě obvykle následuje svatební cesta. Jenže v tomto případě to byla v podání Evy Kristejn Puskarčíkové cesta na soustředění, v pondělí večer spolu se zbytkem týmu žen přiletěla na Mallorcu. „Přípravy svatby byly mocné, škola byla mocná a teď už jsme zase na soustředění, takže zatím nebyl čas. Svatební cesta bude v průběhu léta nebo na podzim, pokud to vyjde,“ uzavírá naše povídání paní Kristejn Puskarčíková.

 

Karel Halberštádt

Foto: Instagram Evy Kristejn Puskarčíkové