ČEŠI V AKCI, 5. 12. – ČESKÉ BIATLONISTKY BUDOU CHTÍT POTVRDIT FORMU I VE VYTRVALOSTNÍM ZÁVODĚ

06. prosince, 2019

Včera biatlonistky v Östersundu sledovaly, jak se jejich mužští protějšci perou s náročnou tratí, dnes čeká vytrvalostní závod je. Při ranní obhlídce však byla trať tvrdá jako beton, a tak by podmínky měly být lepší. Byť teploty opět vylezly nad nulu.

Čeští trenéři na rozdíl od jiných týmů nevsadili na první, ale druhou startovní skupinu. Před startem závodu by mohlo začít sněžit, což by prvním biatlonistkám trochu ztížilo podmínky. Zároveň by závodnice uprostřed neměly mít ještě tak rozbitou trať.

Závod zahájí Veronika Vítková, které bylo nalosováno číslo 1. Právě Vítkové vyšel nejlépe vytrvalostní závod na březnovém světovém šampionátu, když skončila 13. Dva roky zpátky tu byla sedmá Eva Kristejn Puskarčíková, která má na začátku sezóny velmi dobrou formu, podobně jako Markéta Davidová a Lucie Charvátová. Davidová byla loni hned v prvním vytrvalostním závodě sezóny třetí, v Canmore pak ve zkrácené variantě dokonce druhá. Jessica Jislová bude usilovat  o premiérové body v Östersundu.

16:20 – Světový pohár – vytrvalostní závod žen

  • Česká čísla: 1. Veronika Vítková, 41. Eva Kristejn Puskarčíková, 44. Markéta Davidová, 64. Lucie Charvátová, 96. Jessica Jislová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 15:50 ČT sport, 16:10 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík