Třetí závod mistrovství světa se nepovedl. Ve sprintu mužů bodoval jen 39. Krčmář

15. února, 2020

Po dvou dnech plných euforie se českým biatlonistům nedařilo. Ve sprintu mužů udělali Češi dohromady deset chyb, na body se dostal jen 39. Michal Krčmář.

Report

V Anterselvě dnes nebyly tak zrádné podmínky na střelnici jako během včerejšího sprintu žen, přesto nikdo z Čechů neodstřílel lépe než za dva. Nedařilo se ani na trati, nejlepšího času (33.) dosáhl Jakub Štvrtecký.

Dnes nejrychlejší Čech

Michal Krčmář odstartoval do závodu s číslem dva a dvojka u něj bohužel svítila i po první střelbě. Tu druhou zvládl čistě, ale nestačilo to na lepší než 39. místo. Ztráta na čelo je bez dvou sekund dvouminutová.

Ani na trati to Bimbovi nešlo

Dvakrát chyboval také Ondřej Moravec, zvlášť chyba při závěrečném výstřelu mrzela. Připravila českého reprezentanta o body. V cíli byl 46., těsně před Štvrteckým.

Ondrovi se běžecky nedařilo

Adam Václavík se střeleckou bilancí 1+2 těsně prohrál boj o stíhací závod, skončil 64.

Nepovedená stojka stála Adama stíhačku

Ve velmi dramatickém závodě se neustále přelévalo pořadí, nakonec trenér Zdeněk Vítek gratuloval k vítězství vedle stojícímu ruskému kouči.

Bezchybný Alexandr Loginov o 6,5 sekundy zdolal Quentina Fillona Mailleta, který musel na jedno trestné kolo. S odstupem 19,5 sekundy dojel třetí Martin Fourcade.

Medailisté sprintu mužů

Co to znamená?

Michal Krčmář udržel v celkovém hodnocení 22. příčku, ve vedení je stále Martin Fourcade. Jeho náskok na krajana Quentina Fillona Mailleta je 63 bodů.

Čeští muži bylo dnes desátí v Poháru národů, celkově klesli na sedmou příčku. Šestí Ukrajinci jsou vzdáleni o 28 bodů.

Mixzóna

Michal Krčmář: „Je vidět, že hned od začátku jsme jeli druhou třetí ligu, že jsme si absolutně neškrtli. Na trati jsem se absolutně necítil dobře, nemohl jsem vůbec jet. Co se týká střelby, pokud k takovému běhu přidáte dvojku na začátek, tak to je cesta do pekla. Budu se muset zkusit zmobilizovat a dát dokupy na další závody.“

Rozhovor s Michalem Krčmářem na iDNES.cz

Ondřej Moravec: „Nebylo na to ono, není na co se vymlouvat. Už když jsem jel první kolo, říkali mi odstupy na Bimbase. Já přitom věděl, že dostává skoro 30 od Béčka. Ještě než vystřelíte, víte, že i se dvěma nulami byste nebyl lepší než třeba desátý. Bohužel. Já pak už jel tak nějak na pokraji svých možností. A podle toho vypadala i ta střelba. To, v jakém stavu jsem přijel na stoják, to jsem si říkal: No, co tu budu dělat. Dokázal jsem s tím ještě zabojovat, ale ta poslední rána mě mrzí.“

Výsledkový servis

Příští závod

V neděli jsou na Mistrovství světa v Anterselvě na programu stíhací závody. Ženy startují ve 13:00, muži v 15:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík