Michal Šlesingr se rozloučil v Novém Městě s kariérou. Štafeta mužů dojela 12.

07. března, 2020

Velmi důstojné loučení s kariérou má za sebou Michal Šlesingr. V Novém Městě na Moravě položil dobrý základ české štafetě, která však po trestných kolech skončila 12.

Report

Do Vysočina Areny sice nemohli fanoušci, ale všichni pořadatelé a dobrovolníci se Michalu Šlesingrovi snažili vytvořit co nejvřelejší atmosféru pro jeho poslední závod.

Šlesingr se rozloučil velmi dobrým výkonem. Po jedné chybě vleže vyčistil stojku a odjížděl ze střelnici jako sedmý. Toto umístění udržel až do předávky, Ondřeje Moravce vyslal do boje pouze s mankem 24 sekund na první Norsko.

Po Šlesingrově konci nejzkušenější Čech okopíroval střeleckou bilanci svého parťáka a vyhrál druhý úsek! Pro českou štafetu to znamenalo posun na čtvrté místo.

Velmi dobře běžící Jakub Štvrtecký se dlouho držel na druhé příčce. Ležku zvládl s jedním dobíjením, stojka se mu bohužel nepovedla. Musel na tři trestná kola a propadl se na 12. místo. Do předávky si o příčku polepšil.

Ani Michal Krčmář se nevyhnul trestnému kolu, po ležce ho objel jednou. Stojku zvládl s jedním dobitím, už se ale nemohl posunout na lepší než 12. příčku.

Počtvrté v sezóně vyhráli Norové, kteří vedení kontrolovali po celý závod. Premiérově se v této sezóně dostali na stupně vítězů druzí Ukrajinci a třetí Švédové.

Sympatickým aktem bylo, když všichni medailisté s velkým respektem po závodě sledovali na obrazovce fragmenty z kariéry Michala Šlesingra. Z loučení českého reprezentanta ještě nabídneme foto i video reportáž.

Co to znamená?

Norové si dnešním vítězstvím zajistili malý křišťálový glóbus, čeští muži jsou v hodnocení disciplíny 11. V Poháru národů je Italové o 78 bodů odsunuli na deváté místo. Desátí Bělorusové jsou o 71 bodů zpět.

Mixzóna

Michal Šlesingr: „Ze začátku jsem si to užíval, po stojce to ještě šlo, protože se mi povedlo dobře střelit. V posledním okruhu už to bylo na krev, takže jsem si to postupně přestal užívat. Mordoval jsem se, ale to ke sportu patří a jsme na to zvyklí a otupělí. Kromě úplného finiše, kdy už jsem se zatnutými zuby snažil, aby mi neujeli, tak to jinak bylo super.“

Jakub Štvrtecký: „Že bych tahal zbytečně? To ne, jeli jsme zbytečně pomalu, dojížděli nás zezadu. Není lehké střílet na dvojce. Byly to takové blbé chyby, celá položka byla na šest, myslel jsem, že ty rány padají a ony nepadaly. Štve mě, že to bylo při Bouškově posledním závodě.“

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Novém Městě na Moravě uzavřou nedělní hromadné starty. Ženy pojedou v 11:45, muži ve 13:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík