Jaké je složení české reprezentace pro sezónu 2020/21?

20. května, 2020

Šest mužů, sedm žen, devět juniorů a osm juniorek. Dohromady třicet jmen čítá česká reprezentace pro nadcházející sezónu 2020/21. V plánu je ještě větší propojení seniorských a juniorských týmů, které absolvují řadu společných soustředění.

„Mužský tým bude dost provázaný s tím juniorským. Není to tak, že by týmy trénovaly úplně stejně, ale ti nejstarší junioři by měli doplňovat muže. Pokračujeme v tom, co se loni začalo,“ říká trenér mužů Ondřej Rybář a poukazuje především na Vítězslava Horniga a Mikuláše Karlíka, kteří již dostávali příležitosti v IBU Cupu. Hornig si dokonce vyzkoušel i Světový pohár.

V týmu Egila Gjellanda jsou čtyři ženy s tím, že na soustředěních se k nim připojí minimálně dvě další biatlonistky. „Budeme více spolupracovat s juniorkami a také se závodnicemi z IBU Cupu. Určitě si některé z mladých biatlonistek přizveme na soustředění, abychom viděli, jak na tom jsou a propojili je s áčkem. V přípravě nás nic nelimituje, můžeme vyzkoušet i větší počet holek,“ vysvětluje norský kouč.

Další tři ženy se budou nadále připravovat s juniorkami pod vedením Aleše Lejska, u juniorů zůstává Michael Málek. Zdeněk Vítek bude mít na starosti tým, který se v zimě zformuje pro IBU Cup.

Kariéru ukončili vedle Michala Šlesingra a Veroniky Vítkové i Ludmila Horká a Ondřej Hošek. Oba závodili především v IBU Cupu, Hošek si v sezóně 2017/18 připsal tři starty ve Světovém poháru.

Složení reprezentace pro sezónu 2020/21

Muži (trenér Ondřej Rybář): Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Milan Žemlička

Ženy (trenér Egil Gjelland): Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Kristejn Puskarčíková

Ženy (trenér Aleš Lejsek): Natálie Jurčová, Anna Tkadlecová, Tereza Vinklárková

Junioři (trenér Michael Málek): Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Tomáš Mikyska, Jonáš Mareček, Josef Kabrda, Ondřej Mánek, Luděk Abrahám, Jakub Kocián + ve sledování Jakub Kudrnáč

Juniorky (trenér Aleš Lejsek): Tereza Voborníková, Klára Polednová, Petra Suchá, Karolína Dusilová, Eliška Teplá, Tereza Jandová + ve sledování Gabriela Masaříková, Zuzana Doležalová

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík