Čeští biatlonisté zakončili soustředění v Ramsau. Už bez Kristejn Puskarčíkové, která se zotavuje z boreliózy

21. srpna, 2020

Více než dva týdny strávila česká biatlonová reprezentace v rakouském Ramsau. Muži se vydali domů v pátek, ženy už ve středu. V autě řízeném Jiřím Holubcem ale neseděla Eva Kristejn Puskarčíková, která z Rakouska odcestovala předčasně kvůli podezření na boreliózu.

Pro Kristejn Puskarčíkovou skončilo soustředění už na konci prvního týdne, kdy se na jejím těle objevil flek. Od lékaře hned dostala na 10 dní antibiotika a testy posléze potvrdily boreliózu.

„Zpětně si uvědomuji, že jsem se cítila v posledních 14 dnech unavenější. To se ale těžko poznává, protože když trénujete, tak je únava přirozená,“ říká česká biatlonistka.

Rozhodně ale nepropadá trudomyslnosti. „Beru to tak, jak to je. Potřebuji se teď vyléčit, aby to onemocnění nezasahovalo do sezóny. Do prvních závodů je ještě dost času, tak doufám, že tréninkový výpadek nebude tak strašný.“

Další plán nastiňuje asistent trenéra Jiří Holubec. „Teď dobrala antibiotika a začne volně trénovat. Věřím, že se z toho brzy dostane, ale tréninkovou pauzu zrovna nepotřebovala.“

Zbytek týmu až do poslední chvíle využíval možnost zalyžovat si na ledovci Dachstein. „Postupně to bylo horší a horší, jezdilo se, kde se dalo. Jedno lyžování jsme i vynechali a radši udělali kvalitní trénink dole na kolečkových lyžích,“ popisuje Holubec.

https://www.instagram.com/p/CDzMHN9nBmp/

Pokud na ledovci znovu nasněží, je možné, že se tam Češi během přípravy ještě vrátí. Vzhledem k měnící se bezpečnostní situaci je ovšem plánování cest do zahraničí složitější.

Příští týden se budou reprezentanti připravovat v Jablonci nad Nisou. Vynechají však střelecké tréninky, protože zbraně budou na nástřelu v Německu. V pátek celý tým zamíří do Letohradu, kde se o víkendu uskuteční mistrovství ČR (informace pro diváky zde).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík