Dvakrát Oberhof. IBU zveřejnila upravený kalendář druhého trimestru

05. října, 2020

Dvakrát Oberhof a pak Anterselva. Tak vypadá program druhého trimestru Světového poháru, který dnes zveřejnila Mezinárodní biatlonová unie (IBU).

Už dříve bylo oznámeno, že první trimestr se pojede jen v Kontiolahti a v Hochfilzenu, kde závodníky čeká dvojnásobná porce závodů. „Pokud se nezmění situace, tak tohle je strategie na celou zimu. Chceme omezit cestování a tím pádem další testování, které něco stojí,“ vysvětloval v nedávném rozhovoru prezident Českého svazu biatlonu a první viceprezident IBU Jiří Hamza.

Německý lyžařský svaz souhlasil s tím, že uspořádá oba své podniky Světovém poháru na jednom místě. Po konzultacích s pořadateli dostal přednost Oberhof před Ruhpoldingem.

„Zrušil bych to tu. Prostě to tady zahrnout, oplotit a dát ceduli zákaz vstupu,“ glosoval před lety závody v Oberhofu Michal Šlesingr. Středisko v Durynském lesu tradičně trápí nedostatek sněhu, s tím by ale v příští sezóně neměl být problém. Pořadatelé po apelech IBU renovovali zásobníky a ukryli do nich 10 500 kubických metrů sněhu. Využít můžou i sníh z lyžařské haly. Stadion v Oberhofu navíc prodělal v posledních měsících řadu úprav souvisejících s pořádáním Mistrovství světa v roce 2023.

O zbývající třetině závodů Světového poháru se rozhodne v listopadu.

https://www.instagram.com/p/CF98vVpAA-E/

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík