Nové Město na Moravě si mistrovství světa zaslouží, říká Michal Krčmář

14. listopadu, 2020

„Super zpráva!“ rozzářil se Michal Krčmář, když se dozvěděl, že se Mistrovství světa v biatlonu 2024 uskuteční v Novém Městě na Moravě. První šampionát ve Vysočina Areně v roce 2013 zažil z pozice nováčka, v roce 2024 už bude ve 33 letech ostříleným biatlonistou.

„Stihnu šampionát v době, kdy bych na tom mohl být ještě obstojně a prát se o dobré výsledky. Už teď se moc těším,“ říká na úvod Krčmář.

Z pohledu závodníka je české středisko se skvělými fanoušky tou nejlepší volbou. „Nové Město na Moravě si mistrovství světa zaslouží. Myslím, že všichni sportovci mají radost, když se šampionát odehrává v takové mekce biatlonu. Jako loni v Anterselvě, kde byla také atmosféra perfektní. Pak se na šampionát mnohem víc těšíte,“ vysvětluje český reprezentant.

Světové poháry v zaplněné Vysočina Areně si Krčmář moc užil, mistrovství světa ale bude ještě intenzivnější. „Trvá totiž dva týdny. Člověk šampionát víc vstřebá a užije si ho. Na Světový pohár obvykle přijedeme v pondělí večer. V úterý odpočíváme, ve středu máme trénink a pak už se závodí. Je to takové rychlé. Na mistrovství světa si můžeme užít slavnostní zahájení s fanoušky na náměstí. A když se někomu z týmu zadaří, tak i vyhlášení vítězů. Tím nasáváme atmosféru šampionátu.“

Novoměstský pamětník

Michal Krčmář bude pravděpodobně jediným českým reprezentantem, který zažije oba novoměstské šampionáty. V roce 2013 mu bylo 22 let, teprve se rozkoukával mezi elitou.

„Nastoupil jsem jen do štafety, na kterou mám krásné vzpomínky. Kluci ji perfektně rozjeli a na mě bylo, abych to nepohnojil. To se mi podařilo a přivezl jsem štafetu na rozšířeném pódiu. Byla to moje první sezóna v chlapech a první velký výsledek,“ vzpomíná Krčmář.

V cílové rovince si pak užil bouřlivého jásotu fanoušků. „Už jsem věděl, že svou pozici neztratím. Byl jsem v euforii a finiš si s fanoušky naplno užil. Šlo o můj první kontakt s Novým Městě na Moravě, kde vás fanoušci nejen podporují, ale svým způsobem s vámi jedou i závod.“

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík