Krásná tečka za rokem 2020. Markéta Davidová dojela v Hochfilzenu čtvrtá

20. prosince, 2020

Poslední závod Světového poháru v roce 2020 přinesl českému biatlonu zatím nejlepší výsledek sezóny. Postarala se o něj Markéta Davidová, která obsadila v hromadném startu v Hochfilzenu čtvrté místo. Eva Puskarčíková skončila 29.

Report

Počasí nemohlo být na poslední závod Světového poháru v roce 2020 lepší. Ideálních podmínek na střelnici od začátku naplno využívala Markéta Davidová. Po třetí nule dokonce převzala vedení v závodě.

Balík biatlonistek v prvním kole

Na poslední položku Davidová přijížděla spolu s Marte Olsbuovou Røiselandovou. Norka odstřílela čistě, česká reprezentantka musela na jedno trestné kolo.

I tak po jejím posledním zásahu vypustil Egil Gjelland z úst hlasité „ja“, což bylo jeho první slovo od začátku závodu. Po jeho skončení si pochvaloval, jak perfektně zvládla Davidová střelbu vestoje, na které spolu o den dřív pracovali.

Rozhodující střelba

Česká reprezentantka odjížděla ze střelnice jako čtvrtá. Dopředu už to nešlo, pro vítězství si jela osamocená Olsbuová Røiselandová a za ní vyhrála Tiril Eckhoffová souboj o druhé místo s Dorotheou Wiererovou.

Ve sjezdu na stadion si biatlonistky přibrzdily

Davidová si naopak musela hlídat Denise Herrmannovou, která za ní byla po střelbě jen o čtyři sekundy. Rychlá Němka ale manko zlikvidovat nedokázala. Markéta Davidová tak dosáhla na nejlepší umístění českého biatlonu v sezóně 2020/21.

Prvních šest biatlonistek dnešního závodu

Eva Puskarčíková si závod zkomplikovala dvěma chybami na úvodní položce. Celkově chybovala pětkrát a skončila 29.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

Markéta Davidová je v celkovém hodnocení Světového poháru stále 11., ale má stejně bodů jako 10. Norka Knottenová. Eva Puskarčíková zůstává 48.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 34 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 17 000 Kč!

Makula vystřílela 9500 Kč pro Nadaci Leontinka

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár bude pokračovat 8. ledna v německém Oberhofu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík