Druhý sprint v Oberhofu českým mužům body nepřinesl

13. ledna, 2021

Českým reprezentantům nevyšel sprint, kterým začal druhý týden Světového poháru v německém Oberhofu. Z tria, které zbylo po řádění covidu-19, byl nejlepší 58. Ondřej Moravec.

Report

Čeští biatlonisté dnes přišli o naději na dobrý výsledek hned na první střelbě. Nevyhodnotili dobře vítr a museli na trestná kola. Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký na dvě, debutant Mikuláš Karlík na tři.

Moravec sice odstřílel stojku čistě, ale s 55. běžeckým časem se neposunul na lepší než 58. místo. V prvním kole mu přitom patřil 27. běžecký čas.

Ani na trati to nebylo ono

O něco rychlejší (47. čas) byl Štvrtecký, ale ani ten nemohl být se svým výkonem spokojen. Vestoje přidal další dvě chyby a skončil 77.

Kuba trefil vestoje první tři terče, pak ale chyboval

Karlík střílel celkově za pět a byl poslední 99. z těch, kteří dojeli do cíle.

Premiéra Karlosovi nevyšla

Vyhrál Nor Johannes Thingnes Bø před svým krajanem Sturlou Lægreidem. Třetí příčku zabral domácí Arnd Peiffer.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT

Co to znamená?

Nejlepším Čechem v celkovém hodnocení je Michal Krčmář, který drží 23. místo. Ondřej Moravec je 31., což znamená, že při absenci Krčmáře bude nedělní hromadný start bez české účasti. V Poháru národů drží Češi devátou příčku, ale už se jim na 50 bodů přiblížili Švýcaři.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 19 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 9 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Ve čtvrtek ve 14:30 pojedou svůj sprint ženy.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík