Čeští biatlonisté skončili ve štafetě v Anterselvě až 19.

23. ledna, 2021

Čeští biatlonisté se protrápili štafetou na Světovém poháru v italské Anterselvě. Od začátku se pohybovali v dolních patrech a finišman Jakub Štvrtecký byl dojetý o kolo, když se nacházel na 19. příčce.

Report

Na prvním úseku české štafety se představil debutant Milan Žemlička. Na obou střelbách musel použít jeden náhradní náboj a běžecky na zkušenější závodníky nestačil. Proto předával až jako 22. se ztrátou minuty a 38 sekund na čelo.

Premiéra Milana Žemličky ve štafetě

Druhý v pořadí Ondřej Moravec sice dobíjel jen jednou, ani jemu se ale nevedlo na trati. Češi byli v půli závodu 19. a nabrali další minutu.

Ondřej Moravec za litevským biatlonistou

Tomáš Krupčík polepšil české štafetě na 17. příčku, i když musel čtyřikrát dobíjet a po stojce dokonce zamířil na trestné kolo. Manko vzrostlo na čtyři minuty.

Po téhle střelbě musel Tomáš Krupčík na trestné kolo

Finišman Jakub Štvrtecký zahájil svůj úsek čistou ležkou. Vestoje nechal tři nesestřelené terče a už nestihl projet do posledního kola. Česká štafeta byla dojeta o kolo ve chvíli, kdy se nacházela na 19. příčce.

Konečná

V dramatické koncovce porazil francouzský finišman Emilien Jacquelin Nora Johannese Thingnese Bøho. Třetí dojeli Rusové.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT

Co to znamená?

Čeští muži v Poháru národů klesli na 12. příčku, v hodnocení štafet na 11.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 36 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V neděli ve 12:45 se v Anterselvě jede štafeta žen. Závěrečný hromadný start mužů (15:05) bude bez české účasti.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík