Bojovný výkon českých biatlonistek. V Anterselvě vystoupaly z posledního místa až na desáté

24. ledna, 2021

Na začátku pád Evy Puskarčíkové a poslední místo, na konci desátá příčka. České biatlonistky se rozloučily se Světovým pohárem v Anterselvě sympatickým výkonem.

Report

Biatlonistky dnes v Anterselvě přivítalo sluníčko a takřka bezvětří. Idylka české štafetě ale skončila hned po startu, když Eva Puskarčíková upadla a klesla na poslední místo.

Pád přišel hned po startu

Puskarčíková musela v prvním kole dotahovat ztrátu, což se možná projevilo na třech chybách vleže. Ty česká biatlonistka dokázala napravit díky náhradním nábojům a vestoje už nechybovala.

Eva zalehala jako poslední

Puskarčíková předávala Jessice Jislové ze 17. příčky, minutu a 27 sekund za vedoucí Itálií.

Jislová poté potvrdila, že jí štafety v této sezóně jdou. Po čisté ležce byla 15., po jednom dobíjení vestoje už 13. a na předávce dokonce 11. Jislová snížila ztrátu na první místo o sedm sekund, na svém úseku byla sedmá nejlepší.

Jess to se štafetovým číslem na hrudi jde

O další katapult vpřed se postarala Markéta Davidová. Na střelnici si vystačila se třemi náhradními náboji a na trati byla třetí nejrychlejší, osm sekund za Eckhoffovou.

Solidní práce na střelnici

Třetí nejlepší byla Davidová i celkově na svém úseku a na předávku dojela už jako sedmá.

Dvě pekelně rychlé běžkyně

Finišmanka Lucie Charvátová se v prvním okruhu skvěle držela šesté Norky Olsbuové Røiselandové a s jedním dobitím zvládla dobře i ležku.

Lucka běžela skvěle

Na stojce minula Charvátová dva terče. Musela tedy dobíjet. „Trefa… A trefa! Super!“ zajásal ve vysílačce trenér Jiří Holubec.

Do závěrečného kola vjížděla Charvátová jako desátá, ale záhy se připojila ke skupince o sedmé místo. V závěrečném finiši měla bohužel z kvarteta biatlonistek nejméně sil a projela cílovou čárou jako desátá.

Škoda těsného finiše

Za svůj výkon si ale Charvátová vysloužila od trenérů pochvalu. Byla druhá nejrychlejší na trati a šestá celkově na úseku. Další pochvala mířila k servismanům za výborně připravené lyže.

Vyhrály Rusky před Němkami a Francouzkami.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

V hodnocení štafet jsou Češky desáté, v Poháru národů jedenácté. Na desáté Švýcarky ztrácí 161 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily všech 40 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Anterselvě uzavře hromadný start mužů, který se jede bez české účasti od 15:05. Elita se pak sejde 10. února už na Mistrovství světa v Pokljuce.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík