Michal Krčmář se z gauče vrací do závodů. V pátek nastoupí do sprintu OME

28. ledna, 2021

Jeho hlas zněl optimisticky a energicky. Po dlouhých týdnech strávených ve společnosti nemoci COVID-19 Michal Krčmář opět balil zavazadla na závody. „Je to neuvěřitelná úleva a radost. Těším se se jako ‚malej kluk. Sledovat v televizi kolegy, jak běhají ve Světovém poháru, a válet se u toho na gauči, pro mě bylo opravdu utrpení,“ ulevil si čerstvě třicetiletý reprezentant.

Jak Michal Krčmář prožíval nemoc COVID-19

Dobrá reakce = propustka

V tréninku je už deset dnů. „Na postupnou zátěž tělo reagovalo dobře, a to platí i o kontrolním testu, který mi Ondra Rybář naordinoval. Pocity z toho nemám špatné,“ říká. Právě kontrolní test byl pro „Bimba“ jakousi propustkou k účasti na Otevřeném mistrovství Evropy v polském středisku Duszniki-Zdrój.

Michal Krčmář musel kvůli nemoci vynechat šest individuálních závodů Světového poháru. V průběžné klasifikaci SP klesl z 21. na 26. pozici, i tak ale zůstal nejlépe postaveným Čechem

Opět zažít závod

V pátek nastoupí do sprintu na 10 km. „Žádný trénink závody nenahradí, protože nemá tu atmosféru, to napětí. A to všechno mi, stejně jako náš tým už opravdu hodně chybí.“ A vůbec mu nepůjde o výsledek. „Chci prostě jen závodit. Chci, aby si tělo a mysl opět vzpomněly, jaké to je.“ Ještě má čas. Jeho hlavní cíl je vzdálený dva týdny: mistrovství světa v Pokljuce startuje 10. února.   

Zatím jen sprint

O dalším svém programu na evropském šampionátu zatím nemá jasno. „Těch možností je mnoho. Jediné, co vím, a na tom jsme se shodli i s Ondrou Rybářem, že nechci závodit tři dny za sebou. To by po tak dlouhé pauze nebylo pro tělo dobré.“       

Bimbo znovu na startu. Co mu napoví sprint na „Evropě“?

Následky nemoci

Do Dušníků, které leží u česko-polské hranice, se vydal sám po vlastní ose. „Z Jablonce tam jsem autem za dvě, tři hodiny, a to je úplně v pohodě.“ Dopravu s některým ze členů realizačního týmu odmítl. „Zvlášť v uzavřeném prostoru jsem z lidí kolem sebe ještě dost nervózní,“ přibližuje s úsměvem zatím jediné negativum, které na něm nemoc zanechala.

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík