Češi v akci, 29. 1. na OME sprinty i s Michalem Krčmářem!

29. ledna, 2021

Český tým se pro páteční sprinty Otevřeného mistrovství Evropy rozrostl o Michala Krčmáře. Celkem se tak můžeme v polských Dusznikách-Zdróji těšit na výkony 11 českých biatlonistů.  

PO 40 DNECH

Stříbrný olympijský medailista z této disciplíny v Pchjongčchangu 2018 se postaví na start závodu po dlouhých 40 dnech. Naposledy se zúčastnil hromadného závodu v Hochfilzenu 20. prosince 2020. Při reprezentačním soustředění v Pokljuce jej však na přelomu roku přemohla nemoc COVID-19. Trénovat začal před 12 dny.

Povídání s Michalem Krčmářem o tom, jak ho to na gauči už nebavilo

“Bimbo” během čtvrtečního tréninku intenzivně testoval lyže

TEREZA V. A “JEJÍ” TŘICÍTKA

Úvodní vytrvalostní závody OME se nejvíce vydařily Milanu Žemličkovi, jenž obsadil 25. místo, v kategorii žen si vedla nejlépe juniorka Tereza Voborníková, která skončila na 30. pozici. Až na výjimky, jako Jonáš Mareček, však platí, že Češi se na trati i na střelnici trápili. Snad se jim na čerstvém sněhu, který večer a v noci pokryl tratě i na polské straně Orlických hor, bude dařit lépe.  

Tereza Voborníková a její “30”

Do závodu žen se startem v 10:30 hodin nastoupí šestice Tereza Jandová, Natálie Jurčová, Eliška Teplá, Anna Tkadlecová, Tereza Vinklárková a Tereza Voborníková. Tři ženy a tři juniorky. Zajímavost: Tereza Voborníková absolvovala vytrvalostní závod s číslem 30 a doběhla 30., a třicítku ponese i dnes… Jak se jí bude dařit? V kategorii mužů se od 14:00 hodin představí Mikuláš Karlík, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Jonáš Mareček a Milan Žemlička. Shrnuto: tři muži a dva junioři.  

DOTEK pláží, stepí i Pána prstenů

V kategorii žen je do sprintu přihlášeno 128 biatlonistek, do závodu mužů by mělo nastoupit 144 sportovců. Na startu budou účastníci nejen z biatlonových velmocí, ale pro tento sport také z exotických destinací, které představují například Brazílie, Mongolsko nebo Nový Zéland.  

Milan Žemlička na trati vytrvalostního závodu, v jehož cíli byl 25. v pořadí

OTEVŘENÉ ME 2021, DUSZNIKI-ZDRÓJ

10:30 – SPRINT ŽEN (7,5 KM)

  • Česká čísla: 29 Tereza Vinklárková, 30 Tereza Voborníková (jun.), 58 Anna Tkadlecová, 63 Eliška Teplá (jun.), 101 Natálie Jurčová, 108 Tereza Jandová (jun.)
  • Startovní listina
  • Online výsledky

14:00 – SPRINT MUŽŮ (10 KM)

  • Česká čísla: 41 Milan Žemlička, 62 Michal Krčmář, 69 Tomáš Krupčík, 104 Jonáš Mareček (jun.), 121 Mikuláš Karlík (jun.)
  • Startovní listina
  • Online výsledky

V Dusznikách-Zdróji (česky Dušníkách) se v sobotu uskuteční stíhací závody a v neděli smíšené štafety – mixy i singly. Závody obou víkendových dnů bude přenášet i ČT Sport.

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný