Češi v akci, 30. 1. v programu OME stíhačky i s pěticí českých reprezentantů

30. ledna, 2021

Jediná žena a čtyři muži. Taková je účast českých biatlonistů v sobotních stíhacích závodech Otevřeného mistrovství Evropy v Polsku. Do závodu žen na 10 km nastoupí v 10:30 hodin juniorka Tereza Voborníková. Ve 13:00 hodin pak odstartuje 12,5 km dlouhý závod mužů s Michalem Krčmářem, Mikulášem Karlíkem, Milanem Žemličkou a Tomáš Krupčíkem.

A POZOR! Oba závody vysílá ČT Sport!

V našem rozhovoru Michal Krčmář prozradil, že když má číslo na hrudi, je závoďák!

Michal Krčmář v akci na střelnici

Co od stíhaček očekávat?

Tereza Voborníková je kvalitní střelkyní a čtyřpoložkový závod to, věřme, potvrdí. Umístění mezi nejlepší třicítkou by nadějné juniorce slušelo!

U Michala Krčmáře bude rozhodující reakce organismu na dvoudenní závodní zátěž po dlouhé pauze. Jedno je jisté. Kůži neprodá lacino. „Medaile je vzdálena jen nějakých 16, 17 sekund. Když mě tělo pustí, půjdu po ní!“

Junior Mikuláš Karlík zaběhl sprint v dobré běžecké formě a slušně zastřílel. Pokud „nezjankovatí“ na střelnici, může se posunout kupředu. To Milan Žemlička ví, že pro vylepšení výsledku bude muset nulovat. Střelecké kvality na to má. A Tomáš Krupčík? Covidová karanténa jako by mu neprospěla. Je nejvyšší čas, aby se zkoncentroval. Zkušenosti a výkonnost má na lepší výsledek, než jakých v Polsku zatím dosáhl.       

OTEVŘENÉ ME 2021, DUSZNIKI-ZDRÓJ

SOBOTA

10:30 – STÍHACÍ ZÁVOD ŽEN (10 KM)

13:00 – STÍHACÍ ZÁVOD MUŽŮ (12,5 KM)

  • Česká čísla: 8 Michal Krčmář +33 sekund za prvním, 34 Mikuláš Karlík (jun.) +1:16, 40 Milan Žemlička +1:33, 49 Tomáš Krupčík +1:51
  • Startovní listina
  • Online výsledky

V Dusznikách-Zdróji (česky Dušníkách) se vyvrcholí v neděli OME závody smíšených štafet – mixy i singly. 

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný a Petr Slavík