Češi v akci, 20. 3. – Do stíhačky v Östersundu zasáhne trio Krčmář, Štvrtecký a Karlík

20. března, 2021

Český biatlon bude mít dnes ve švédském Östersundu zastoupení pouze ve stíhacím závodě mužů, do kterého jdou z nadějných pozic 18. Michal Krčmář a 19. Jakub Štvrtecký. Ženy, které trápí střevní potíže, nepostoupily ze sprinty.

Českým mužům se naštěstí zdravotní problémy vyhýbají, a tak dnes budou moct zabojovat o další body.

Michal Krčmář se před sprintem necítil úplně ideálně, ale nakonec zajel solidní 18. místo. „Síly dochází všem. Určitě nejsem nějaký zlomený. Každý den může být úplně jiný, třeba se v sobotu budu cítit líp. Co ve mně bude, to tam nechám,“ říkal před stíhačkou český reprezentant.

Do závodu vystartuje se ztrátou minuty a 15 sekund na čelo závodu. Za jeho zády bude Jakub Štvrtecký, pro kterého bylo 19. místo druhým nejlepším výsledkem v kariéře. Pokud by zopakoval nebo ještě vylepšil toto umístění, mohl by postoupit do závěrečného hromadného startu.

Stejně jako v Novém Městě na Moravě postoupil do stíhačky junior Mikuláš Karlík, s číslem 51 na startu zaostává o 18 sekund za bodovanými pozicemi.

Dnes se v Östersundu změnily podmínky. Teplota vystoupala nad nulu, během závodů by se měla pohybovat kolem pěti stupňů.

12:15 – Světový pohár – stíhací závod žen

15:15 – Světový pohár – stíhací závod mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík