V prvním sprintu v Östersundu bodoval jen 27. Štvrtecký

28. listopadu, 2021

Českým biatlonistům se střelecky nepovedl úvodní sprint Světového poháru v Östersundu. Výjimkou byl Jakub Štvrtecký, který minul jen jeden terč a obsadil 27. místo.

Report

Jak se českým biatlonistkám dnešní sprint v Östersundu střelecky povedl, tak muži se naopak na střelnici trápili. A větrnými poryvy to nebylo.

Obstál pouze Jakub Štvrtecký, který sice vstoupil do závodu chybou, ale dalších devět ran už trefil. Navíc střílel i poměrně svižně, za 56 sekund (39. čas).

V nabité konkurenci, kde favorité příliš nechybovali, to Štvrteckému stačilo na 27. příčku. Jde o jeho třetí nejlepší výsledek v kariéře.

Kuba byl po závodě spokojený

Z dalších českých reprezentantů obstál snad jen Mikuláš Karlík na trati. Patřil mu 27. čas, těsně před 29. Štvrteckým. Jenže Karlík udělal pět chyb a skončil 95.

Karlos obstál jen na trati

Neuspěl ani 63. Michal Krčmář, který musel na tři trestná kola. Mimo stovku skončili 104. Adam Václavík (4 chyby) a 105. Vítězslav Hornig (2 chyby).

Adam se zatím bodům nepřiblížil

Co to znamená?

Nejvýše postaveným Čechem v hodnocení SP zůstává nyní 36. Michal Krčmář. V Poháru národů dnes byli Češi až 17. (223 bodů), celkově jim patří 15. příčka.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 35 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 17 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonisty teď čeká třídenní závodní pauza. Druhá část Světového poháru v Östersundu odstartuje ve čtvrtek 2. prosince sprinty.

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík