Davidová dojela ve druhém sprintu v Östersundu 18., na bodech i Jislová

02. prosince, 2021

Druhý sprint na Světovém poháru v Östersundu už českých biatlonistkám tak dobře nevyšel. Bodovaly jen 18. Markéta Davidová a 34. Jessica Jislová, které do stíhacího závodu doprovodí 54. Tereza Vinklárková a 58. Eva Puskarčíková.

Report

Markéta Davidová byla v dnešním sprintu na trati o tři sekundy rychlejší než Tiril Eckhoffová, ale stejně to stačilo „jen“ na 20. čas. Obě elitní běžkyně se teprve dostávají do tempa.

Davidové to zatím dobře střílí, byť dnes musela po ležce na jedno trestné kolo, které ji připravilo o umístění v elitní desítce. Skončila 18.

Spokojenější s běžeckou částí byla Jessica Jislová, která na trati částečně pokryté novým sněhem zaznamenala 41. čas. Zároveň střílela rychle (23. čas) a přesně, až do poslední rány. S jednou chybou jí patřilo v cíli 34. místo.

Jess začátek sezóny vychází

Druhý nejlepší výsledek v kariéře zapsala 54. Tereza Vinklárková, která tak poprvé okusí ve Světovém poháru kontaktní závod. Vinklárková minula stejně jako Eva Puskarčíková jeden terč. Jedenáctá žena prvního sprintu v Östersundu se ale tentokrát běžecky trápila a obsadila až 58. příčku.

Zima byla ukrutná

Třináctým běžeckým časem v prvním kole se uvedla Lucie Charvátová, pak ale její tempo klesalo a zároveň přibývala trestná kola. S bilancí 2+2 obsadila z hlediska stíhačky nepostupovou 69. příčku

Co to znamená?

Markéta Davidová klesla v celkovém hodnocení na čtvrtou příčku a přišla jak o žlutý, tak modrý trikot. Na vedoucí Lisu Hauserovou nyní ztrácí 25 bodů.

V pořadí Poháru národů byly Češky dnes osmé (317 bodů), celkově klesly na sedmou příčku.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 42 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 21 000 Kč.

Se žluto-modrým trikotem se Makula zatím loučí

Příští závod

Od 16:30 se jede v Östersundu sprint mužů. V pátek je volno, v sobotu jsou na programu stíhací závod žen (13:00) a štafeta mužů (15:10).

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík