Češky si ve stíhačce v Östersundu polepšily, Davidová byla 16. a Jislová 22.

04. prosince, 2021

České biatlonistky se v prvním stíhacím závodě sezóny v Östersundu posouvaly vpřed. Markéta Davidová si polepšila na 16. příčku, Jessica Jislová na 22. a Eva Puskarčíková na 41. První stíhačka v kariéře se nepovedla 58. Tereze Vinklárkové.

Report

Trenér Jiří Holubec zapisoval na první střelbě svým svěřenkyním samé nuly. Pouze Markétě Davidové dával pokyn k jednomu cvaku, ostatní to měly bez korekce.

Davidová pak na druhé ležce předvedla čtyři centrové rány, jedna rána skončila mimo terč. V polovině závodu to znamenalo 14. místo. O 2 příčky níž figurovala dvakrát bezchybná Jessica Jislová.

Jess byla po závodě spokojená

Markétě Davidové to i dobře běželo, ve třech okruzích zaznamenala šestý čas. Jenže na obou stojkách minula jeden terč a propadla se na 16. místo. V závěrečném kole už neměla síly na to, aby se posunula dopředu.

Makula si trochu pokazila zatím skvělou střeleckou úspěšnost

Jessica Jislová netrefila poslední terč na první stojce, na té druhé už ale nezaváhala. Do cíle dorazila jako 22., čímž si vylepšila své maximum ve stíhacích závodech.

Evě Puskarčíkové nechybělo moc k tomu, aby s číslem 58 dokázala bodovat. Konkrétně tři sekundy. Se třemi chybami dojela 41.

Škoda chyby na poslední střelbě

Premiéra v kontaktním závodě na Světovém poháru se nepovedla Tereze Vinklárkové. Včerejší oslavenkyně musela na osm trestných kol a skončila poslední 58.

Vinky dnes jela často osamocena

Vyhrála Norka Marte Olsbuová Røiselandová před Francouzkami Anaïs Bescondovou a Anaïs Chevalierovou-Bouchetovou.

Co to znamená?

Markéta Davidová momentálně figuruje v celkovém hodnocení Světového poháru na 6. příčce, 43 bodů za vedoucí Lisou Hauserovou. Jessica Jislová se posunula už na 27. příčku.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 66 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 33 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V 15:10 se jede v ¨Östersundu štafeta mužů. Zítra pojedou štafetu i ženy (12:35), muže čeká stíhací závod (15:15).

Karel Halberštádt
Foto: Igor Stančík