Dobré výkony Krčmáře a Karlíka, ale dvě trestná kola. Češi dojeli v Östersundu 11.

04. prosince, 2021

Michal Krčmář rozjel velmi dobře úvodní štafetu Světového poháru, ale Jakub Štvrtecký a Adam Václavík následně museli na trestné kolo. Po skvělém závěru Mikuláše Karlíka si Češi z Östersundu odvezou 11. příčku.

Report

Michal Krčmář na prvním úseku splnil to, co od něj trenéři očekávali. Na ležce jednou dobíjel, na stojce už se nemýlil a odjížděl jako třetí. V závěru mu trochu docházely síly, předával jako pátý se ztrátou 15 sekund.

Michal Krčmář dokonce chvíli vedl. V prvním kole se mu zdálo, že je tempo příliš pomalé, tak za to sám vzal.

Jakub Štvrtecký svůj úsek dobře rozběhl a po jedné dobíjené ráně vleže držel šestou příčku. Jenže na stojce strávil minutu a šest sekund, navíc musel na trestné kolo. „To byla věčnost, než vystřelil šestou ránu,“ mrzelo trenéra Ondřeje Rybáře.

Nebyl to Kubův závod

Adam Václavík vyrážel do závodu jako třináctý. Vleže se zachránil dvěma náhradními náboji, vestoje už ne. Po druhé nejpomalejší střelbě celého závodu (1:24) zamířil na trestné kolo a střelnici opouštěl na 18. příčce. Šestým běžeckým časem alespoň trochu minimalizoval ztráty a na předávku dorazil jako 16.

Tohle byla hodně dlouhá střelba

Světlým bodem závodu byl výkon finišmana Mikuláše Karlíka. Ten si vystačil se třemi náhradními náboji a navíc skvěle běžel. Celkově byl pátý nejrychlejší, ve druhém kole dokonce druhý nejrychlejší, o tři sekundy za Samuelssonem.

Karlos předvedl slibný výkon

Karlík se dostal do cíle jako jedenáctý, čtyři minuty po vítězném Norsku. Stříbro vybojovali Francouzi, bronz Rusové.

Co to znamená?

Čeští muži se v Poháru národů posunuli na 14. příčku, na 10. Rakušany jim schází 93 bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 38 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Östersundu uzavřou v neděli štafeta žen (12:35) a stíhací závod mužů (15:15).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík