Velký skok Markéty Davidové. Ve stíhačce v Hochfilzenu si polepšila z 20. příčky na 6.

12. prosince, 2021

I na Světovém poháru v Hochfilzenu měl český biatlon zastoupení na květinovém ceremoniálu. V závěrečném stíhacím závodě obsadila Markéta Davidová šestou příčku, i když startovala s dvacítkou.

Report

Markéta Davidová vstupovala do stíhacího závodu jako 20. se ztrátou minuty a 41 sekund. Po chybě na úvodní ležce si sice mírně pohoršila, ale po nule na druhé ležce naopak poskočila už na 12. příčku.

Druhá nula v závodě znamenala 7. místo a boj o širší pódium. Na to Markéta Davidová skutečně dosáhla, i když na závěrečné střelbě minula jeden terč.

Chybovaly totiž i soupeřky a česká reprezentantka tak poskočila na 6. místo. To pohodlně kontrolovala až do cíle. Vyhrála Norka Marte Olsbuová Røiselandová před Běloruskou Hannou Solovou a Švédkou Elvirou Öbergovou, která stejně jako Davidová poskočila o 14 příček vzhůru.

Gratulace vítězce

Slušný posun z 40. na 29. místo udělala i Jessica Jislová. Na střelnici zaváhala jen dvakrát a v pořadí čistých časů jí patřila 20. příčka. I ona opět těžila ze skvěle připravených lyží.

Jess se vydala ze všech sil

Lucie Charvátová přišla o body po třech chybách na závěrečné stojce. Celkově kroužila šestkrát a obsadila 44. místo.

Nedařilo se 54. Evě Puskarčíkové a 56. Tereze Vinklárkové. Obě udělaly čtyři chyby.

Co to znamená?

Markéta Davidová si v celkovém hodnocení polepšila na 8. příčku. Jessica Jislová je jako druhá nejlepší z Češek 34. Na postup do hromadného startu ztrácí 20 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 82 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 41 000 Kč.

Týmovka, verze Hochfilzen 2021

Výsledkový servis

Příští závod

Další kolo Světového poháru ve francouzském Le Grand-Bornand otevře ve čtvrtek ve 14:15 sprint žen. V pátek budou ve stejné čas a ve stejné disciplíně závodit muži.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík