V Obertilliachu bez úspěchu. V IBU Cupu bodovali jen 28. Mikyska, 34. Jurčová a 37. Vinklárková

16. prosince, 2021

Nepříliš vydařené vystoupení za sebou mají čeští reprezentanti ve vytrvalostních závodech III. kola IBU Cupu. Na tratích v rakouském Obertilliachu se nikdo neprosadil mezi elitu. Nejlepšího výsledku dosáhl 28. místem na 20 km dlouhé trati mužů junior Tomáš Mikyska, který obsadil 28. místo. Natálie Jurčová skončila při svém prvním letošním startu 34. a Terezu Vinklárkovou nepustily za lepším výsledkem nepovedené stojky. Závod žen na 15 km vyhrála Elisabeth Hoegbergová ze Švédska, mezi muži byl nejlepší David Zobel z Německa.

Natálie Jurčová je zpět v IBU Cupu …

Report

Ženy 15 km

Natálie Jurčová střílela až do poslední položky bezchybně a průběžně se pohybovala na 20. místě. V závěrečné položce však jednou minula, přišla tak minimálně o 21. příčku v cíli, a navíc jí i trochu došly síly. Ve finiši ztratila devět míst a cílem proběhla jako 34. v pořadí. Tereza Vinklárková zvládala bezchybně položky vleže, ale vstoje pokaždé minula dva terče. Dobře si však rozložila síly a v posledním okruhu se propracovala ze 43. pozice na 37. místo a získala 4 body do klasifikace IBU Cupu. Eliška Teplá byla z českého kvarteta nejrychlejší na trati (13. čas), ale také nejvíce chybovala, a to celkem sedmkrát (2+2+2+1). Výsledkem tak byla 61. příčka. Klára Lejsek obsadila po nevýrazném výkonu na trati i na střelnici (68. čas a 1+1+0+3) 66. pozici mezi 105 biatlonistkami.

Tomáš Mikyska

Muži 20 km

S číslem 107 vyběhl Tomáš Mikyska na trať jako poslední z českého týmu. V běžecké části ještě neměl jeho výkon parametry, jak jsme byli zvyklí v minulé sezóně, ale na střelnici si počínal dobře. Během prvních třech položek neminul žádný terč a pohyboval se průběžně kolem 13. pozice. Dvě chyby v závěru mu celý závod pokazily. I přesto však jeho 28. místo bylo nejlepším českým výsledkem dne! O body dlouho jel i Tomáš Krupčík (0+1+0+2), ale také on nezvládl závěrečnou stojku a klesl z rozhraní třetí a čtvrté desítky až na 48. příčku. Z Čechů byl na trati nejrychlejší Vítězslav Hornig, tradičně stabilní střelec však dnes hodně chyboval (2+2+0+2) a obsadil až 58. místo. Junior Jonáš Mareček minul celkem pět terčů (1+1+1+2) a skončil na 64. pozici z 117 startujících.  Je zajímavé, že na trati byl rychlejší než Mikyska nebo Krupčík.

Tereza Vinklárková

Výsledkový servis

Ženy 15 km

Analýza vytrvalostního závodu žen

Pohár národů žen

Muži 20 km

Analýza vytrvalostního závodu mužů

Pohár národů mužů

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný a Petr Slavík