Čeští muži selhali ve sprintu v Le Grand-Bornand na střelnici a zůstali bez bodů

17. prosince, 2021

Osmačtyřicátý Michal Krčmář byl nejlepším z českých reprezentantů ve sprintu na Světovém poháru v Le Grand-Bornand. Nikdo další ani neprošel do stíhacího závodu.

Report

Mikuláš Karlík rozběhl dnešní sprint velmi dobře. Vleže odstřílel čistě a držel 19. příčku. Na trati se ve druhém kole dokázal držet pozdějšího vítěze Johannese Thingnese Bøho. Po závodě přiznal, že to možná nebylo takticky správně. Vyústěním toho mohly být tři chyby vestoje a propad na 64. místo.

Karlos začal 27. časem v prvním kole, v posledním kole ho ale překonalo 56 soupeřů

Tři trestná kola museli absolvovat i Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký, oba si závod zkomplikovali už dvěma chybami na ležce. Krčmář byl na trati i na střelnici rychlejší než jeho parťáci a alespoň se z 48. příčky kvalifikoval do stíhačky. To Štvrtecký skončil až 65., těsně za Karlíkem.

Bimbo měl dnes 34. běžák

Milan Žemlička sice odstřílel svůj letošní první závod Světového poháru čistě, ale s 93. běžeckým časem se zařadil až na 73. místo. Ještě o 9 pozic níž byl čtyřikrát nepřesný Adam Václavík.

Fanoušci byli opět skvělí

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení propadl na 24. příčku a bude mít starosti s postupem do hromadného startu. V Poháru národů dnes skončili Češi až 13., celkově jsou ještě o příčku horší.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 37 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu jsou na programu stíhací závody. Ženy jedou ve 13:00, muži v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík