Čtyři finálové účasti v supersprintech IBU Junior Cupu. V Martellu nejlepší 14. Jandová a 16. Kocián

18. prosince, 2021

Čtyři ze sedmi český závodníků postoupili do sobotních finále supersprintů II. kola IBU Junior Cupu v italském Martellu. A jak dopadli? Tereza Jandová obsadila mezi juniorkami 14. místo a Kristýna Otcovská skončila 21., v kategorii juniorů doběhl Jakub Kocián na 16. pozici a Jakub Kudrnáč obsadil 24. příčku. Vyhráli Johanna Puffová z Německa a Jan Gunka z Polska.

Do finále z kvalifikace nepostoupili: 33. Gabriela Masaříková, 33. Ondřej Mánek a 45. Josef Kabrda.

POHLEDEM TRENÉRŮ

Zdeněk Vítek – juniorky

„Po bezchybný střelbách vleže, udělala Tereza ve finále tři chyby ve stojkách. Je to škoda, ale už byla, jak mi řekla, hodně unavená. To bylo poznat i v poslední kole, kde ztratila pět míst.

Už finále bylo pro Týnu úspěchem a pro mě překvapením. I ona zvládla výborně ležky, ale na úvodní stojce nechala čtyři terče. To ji hodně startovním polem srazilo do zadu. Ale klobouk dolů, jak ještě zabojovala. Konečné 21. místo je pro ni parádním výsledkem.

Gabča potřebovala trefit v kvalifikaci o jeden terč víc. Do finále jí scházelo asi jen 6,5 sekundy.“   

Tereza Jandová

Petr Kánský – junioři

„Oba Kubové zvládli supersprinty výborně, přestože ve finále měl každý z nich trochu výpadek. Po ležkách běžel Koci osmý na dohled prvního místa. Potom ale udělal vstoje čtyři chyby, a to bylo ve vyrovnaném závodě moc. Ve finiši se ale ještě zmáčkl a 16. místo je dobrým výsledkem. Kudr naopak špatně začal. Po třech položkách měl pět chyb, ale nula v závěru a euforie ho nakonec donesly na 24. příčku.

Ondra Mánek už je evidentně unavený, což se u něho projevilo už v pátečních štafetách a dnes třemi chybami ve dvou položkách v kvalifikaci. Od postupu jej dělily jen tři sekundy. Na únavu z dlouhého pobytu ve vysokého nadmořské výšce si stěžoval i Pepa Kabrda.

Teď míříme domů a mezi svátky nás všechny čeká příprava, a také Český pohár v Novém městě na Moravě.“  

Jakub Kocián

Výsledkový servis

Supersprint juniorů kvalifikace

Supersprint juniorů finále

Supersprint juniorek kvalifikace

Supersprint juniorek finále

Další program IBU Junior Cupu

Hochfilzen (Rakousko), 12. – 15. 1. 2022

Tomáš Hermann  

Foto: Jiří Novotný