Při IBU Cupu ve slovenském Osrblí budou čeští muži bojovat o olympijský sen

07. ledna, 2022

Šest českých reprezentantů se představí v dalším pokračování IBU Cupu, které hostí Osrblí. Na Slovensku se dokonce odehrají dvě kola, a to IV. a V.

„Aktuálně je tady slunečné počasí a mrzne,“ hlásí z Bánskobystrického kraje trenér mužů v IBU Cupu Michael Málek. „Ale sněhu tu moc není, pouze technický na tratích,“ doplňuje jej, Kamila Jiroutek Rajdlová, trenérka žen.

 

Jonáš Mareček

Hra o olympijské kruhy

Pro české muže je IBU Cup ještě možností zapojit se do nominačních bojů o olympijské hry, které se odehrají v únoru v Číně. „Je to pouze na klucích, jejich výkonnosti a psychické odolnosti,“ říká trenér Málek a potvrzuje tak slova hlavního trenéra mužů Ondřeje Rybáře. „Šanci mají všichni, ale musí závodit o poznání lépe ne před vánočními svátky.“ Z trojice Tomáš Krupčík, Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska se zatím nejvíce dařilo v IBU Cupu nejmladšímu z nich Marečkovi, jenž má na kontě 20 bodů (Mikyska 13 a Krupčík 9). Kdo z nich si splní olympijský sen?  

Tomáš Mikyska

Ladění formy před OME

Pro trojici žen by mělo být jedním z vrcholů sezóny Otevřené mistrovství Evropy za tři týdny v německém Arberu. „Tam nyní směřujeme naši formu,“ podotýká trenérka. „Budu ráda, když Eliška Teplá tady na Slovensku naváže na své výsledky ze sprintů v úvodu sezóny,“ říká Kamila Jiroutek Rajdlová. Novoměstská biatlonistka skončila ze čtyř sprintů třikrát do třicítky. “Klára Lejsek potřebuje nabrat především sebevědomí, a věřím, že Natka Jurčová ukáže, že Osrblí patří k jejím oblíbeným místům.“      

Eliška Teplá

Česká nominace

Muži: Tomáš Krupčík, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska

Ženy: Natálie Jurčová, Klára Lejsek, Eliška Teplá

Program IV. kola IBU Cupu

Osrblie, Slovensko

Sobota 8. 1. 2022

10:30 sprint mužů na 10 km

14:00 sprint ženy na 7,5 km

Neděle 9. 1. 2022

10:30 sprint mužů na 10 km

14:00 sprint ženy na 7,5 km

Startovní listina a výsledky

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný