Češi v akci, 9. 1. – Do stíhacích závodů v Oberhofu zasáhne 6 českých biatlonistů

09. ledna, 2022

Šest českých biatlonistů se probojovala do stíhacích závodů Světového poháru v německém Oberhofu. Stejný počet zástupců bude mít český tým i v dalších sprintech IBU Cupu ve slovenském Osrblí.

Už od sobotního večera v Oberhofu poměrně intenzivně sněží, trochu ustát by sněžení mělo až před závody. Sluníčko dnes biatlonisté asi neuvidí.

Do stíhacího závodu mužů vyjede jako první z našich Michal Krčmář, který si ze sprintu nese 30. místo a ztrátu minuty a 25 sekund. Na 15. místo to bude mít půl minuty. Krčmář se zatím v každé stíhačce sezóny zlepšil, vždy o více než 10 míst.

Adam Václavík odstartuje 15 sekund za Krčmářem, Jakub Štvrtecký si na start počká dalších 11 sekund.

Výborné běžecké výkony podává v Oberhofu Markéta Davidová, což je dobrý předpokladu posunu ve stíhacím závodě. S číslem 11 bude ztrácet 44 sekund na první místo.

Minutu a 12 sekund ztratila ve sprintu Jessica Jislová, která bude usilovat už o desáté bodované umístění v řadě. O body se pokusí i Eva Puskarčíková, s číslem 55 jí k nim schází 26 sekund.

Dalšími sprinty pokračuje IBU Cup ve slovenském Osrblí, kde včera Tomáš Mikyska vybojoval 16. příčku. Reportáž ze závodů si můžete přečíst tady.

10:30 – IBU Cup – sprint mužů

12:30 – Světový pohár – stíhací závod mužů

14:00 – IBU Cup – sprint žen

14:45 – Světový pohár – stíhací závod žen

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík