Slovinská Pokljuka hostí od čtvrtka III. kolo Junior IBU Cupu

12. ledna, 2022

Junioři dosud závodili v rámci IBU Junior Cupu jen během prosince při dvou pohárových kolech v italském Martellu. Nyní je před nimi kolo třetí, jehož pořadatelství se místo rakouského Hochfilzenu ujala na poslední chvíli slovinská Pokljuka. Na stejném místě se za týden navíc odehraje Otevřené mistrovství Evropy juniorů. Nyní se v Pokljuce představí 12 resp. 13 českých nadějí.

Nejcennějšími výsledky z úvodu sezóny byly v českém podání třetí místo v mixu (Masaříková, Jandová, Kocián, Mánek), 5. a 7. příčky Ondry Mánka z individuálních závodů a 8. pozice singlu (Otcovská, Kabrda).

Foto z medailového úspěchu českého mixu v Martellu

V aktuální české nominaci je několik překvapivých jmen. Poprvé reprezentační dres obléknou Jáchym Kaplan (SK NMNM) a Veronika Novotná (Staré Město pod Landštejnem. Oba jsou stejně jako Lenka Bártová (SK NMNM) odchovanci biatlonu z České Kanady.

Juniorka Veronika Novotná ze Starého Města oblékne poprvé reprezentační dres

Šanci startovat dostává opět Luděk Abrahám, který musel kvůli přetrvávajícím srdečním potížím podstoupit v prosinci zákrok v nemocnici. Gabriela Masaříková si plní školní povinnosti a na Pokljuce poběží až o víkendu. O účast na poslední chvíli přišla Kateřina Gotvaldová (SKP Kornspitz), která měla před odjezdem pozitivní covidový test.

A další novic v juniorské reprezentaci Jáchym Kaplan z SK NMNM

Česká nominace – Junior IBU CUP III

Juniorky (trenér Zdeněk Vítek):

Lenka Bártová (SK NMNM), Tereza Jandová, Gabriela Masaříková (obě SKP Kornspitz), Veronika Novotná (Staré Město pod Landštejnem), Kristýna Otcovská (Litvínov) a Kateřina Pavlů (SKP Kornspitz).

Junioři (trenér Michael Málek):  

Luděk Abrahám (Letohrad), Josef Kabrda, Jáchym Kaplan (oba SK NMNM), Jakub Kocián, Jakub Kudrnáč (oba Jilemnice), Ondřej Mánek (SKP Kornspitz) a Jonáš Mareček (SK NMNM)  

PROGRAM Junior IBU CUP III

13. – 16. 1. 2022, Pokljuka/Slovinsko

Čtvrtek 13.1.

10:30 – sprint juniorů na 10 km / startovní listina

14:00 – sprint juniorek na 7,5 km / startovní listina

Sobota 15.1.

10:30 – sprint juniorů na 10 km

14:00 – sprint juniorek na 7,5 km  

Neděle 16. 1.

10:30 – smíšené štafety – mixy

14:00 – smíšené štafety – singly

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík, Tomáš Hermann a Český biatlon